Již 487 rodičů si tento měsíc vybralo Školu Populo. Děkujeme ❤️. Zbývají poslední volná místa a konzultace ZDARMA.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Přijímací zkoušky Jak zvládnout neúspěch u přijímacích zkoušek?

Jak zvládnout neúspěch u přijímacích zkoušek?

Jak zvládnout neúspěch u přijímacích zkoušek?
16. 4. 2024
Přijímací zkoušky

Neúspěch u přijímacích zkoušek může být pro mnohé studenty a jejich rodiny zklamáním a zdrojem stresu. Ve Škole Populo jsme si vědomi toho, že každý student prožívá takové situace odlišně, a proto chceme nabídnout podporu a rady pro ty, kteří se s neúspěchem právě potýkají.

Podpora a porozumění

Ve Škole Populo chápeme, že každý student má své individuální potřeby a zkušenosti. Proto nabízíme prostředí, kde studenti mohou sdílet své pocity a obavy s našimi zkušenými lektory, kteří poskytují potřebnou podporu a porozumění.

V časech zklamání je pro studenty důležité vědět, že se mají na koho obrátit. Umožňuje jim to lépe se vyrovnat s emocemi a nalézt sílu a motivaci pro další úsilí. Empatická podpora a pochopení bývají klíčem k obnově sebedůvěry a odhodlání pokračovat vpřed.

 

Individuální přístup ve Škole Populo
Ve Škole Populo se lektor věnuje vždy pouze jednomu studentovi, proto je výuka přizpůsobena na míru každému jednotlivci. Doučování může probíhat prezenčně na pobočkách nebo také online z pohodlí domova. 

Přijetí reality a pozitivní přístup

Prvním krokem ke zvládnutí neúspěchu je přijmout realitu. Velmi důležité je také udržovat pozitivní přístup. Neúspěch není selháním, ale příležitostí k učení a růstu. Je to jako životní lekce, kterou musíme přijmout a posunout se dál s větší moudrostí a sílou. 

Analýza příčin neúspěchu

Důležité je zhodnotit, proč neúspěch nastal. Mohlo to být nedostatečnou přípravou, nedostatkem sebevědomí, stresem nebo jinými faktory. Je dobré zanalyzovat vaše silné a slabé stránky a vytvořit strategii pro úspěch. Tento proces reflexe je klíčovým prvkem růstu a osobního rozvoje. Identifikace příčin neúspěchu umožňuje studentům lépe porozumět sobě samým a efektivněji pracovat na svém zdokonalení. Analýza příčin je jako rozložení puzzle, které nám pomáhá pochopit celkový obraz a přijít s lepšími strategiemi.

Učení se z chyb

Neúspěch je příležitostí k učení se z vlastních chyb. Ve Škole Populo věříme, že každá chyba přináší cenné ponaučení. S lektorem můžete prozkoumat, co vám šlo špatně, a vyvodit z toho závěry pro další přípravu. Změna perspektivy k chybám, jako k nezbytnému kroku k úspěchu, umožňuje studentům překonat obavy ze selhání a posílit svoji schopnost adaptace

Plánování a příprava

S pomocí našich lektorů můžete vytvořit plán a strategii pro další přípravu na následující zkoušky. Budou vás motivovat a podporovat po celou dobu procesu, abyste měli co největší šanci na úspěch. Detailní plánování a strukturovaná příprava jsou klíčové pro dosažení cílů. Plánování je jako kompas, který nám ukazuje správný směr k dosažení našich cílů.

„Když se ohlédnu zpět na vlastní zkušenost s neúspěchem, uvědomuji si, že to byla jedna z nejnáročnějších chvil mého života. Díky zjištění příčiny mého neúspěchu jsem však získala inspiraci k pokračování v cestě k mému cíli s ještě větším odhodláním.“
— Lektorka Školy Populo, Lucie Z.

Neztrácejte naději!

Největší chybu, kterou můžete udělat, je ztratit naději. Je velmi důležité uvědomit si, že neúspěch je přirozenou součástí každodenního života

Filozofie Školy Populo se opírá o sílu optimismu a vytrvalosti. I když se může zdát, že cesta k úspěchu je plná překážek a obtíží, věříme, že každý jednotlivec dokáže překonat výzvy, které mu život přinese. Protože právě v těchto momentech, kdy se zdá, že vše jde špatně, je důležité neztrácet víru ve své schopnosti.

Škola Populo není jen o vzdělávání, ale také o podpoře našich studentů v osobním růstu a rozvoji. Jsme tady proto, abychom vám pomohli najít způsoby, jak překonat překážky a dosáhnout svých cílů. Každý krok, který podniknete směrem k překonání neúspěchu, je důležitým krokem vpřed, který vás posouvá blíže k vašim snům a úspěchu.

Závěr

Zvládnutí neúspěchu u přijímacích zkoušek není snadný úkol, ale s potřebnou podporou a správným přístupem může být každý neúspěch překonán a přeměněn v příležitost k osobnímu růstu. Je to proces, který vyžaduje nejen odhodlání, ale také schopnost přijmout realitu, analyzovat chyby a plánovat budoucí kroky s pozitivním přístupem.

Ať už čelíte jakémukoli neúspěchu či výzvě, pamatujte, že na to nejste sami.

Zdroj:

Vlastní zkušenosti autorky

Kniha Mindset – Carol S. Dweck

Autor:

Lucie Z.

Lucie je lektorkou českého a anglického jazyka, matematiky a účetnictví. Byť je nyní studentkou ekonomické fakulty na vysoké škole, ráda také tvoří a píše články. Ve volném čase se věnuje především seberozvojovým knihám a podcástům, kde nabývá vědomostí, které dále předává svým studentům na lekcích.

Pro bližší informace vyplňte nezávazný formulář
Zavolejte nám
Jsme právě u telefonu
Konzultace zdarma – Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.