Již 487 rodičů si tento měsíc vybralo Školu Populo. Děkujeme ❤️. Zbývají poslední volná místa a konzultace ZDARMA.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Učení Jak si zachovat zdraví a pohodu před, během a po přípravě na přijímací zkoušky či maturitu?

Jak si zachovat zdraví a pohodu před, během a po přípravě na přijímací zkoušky či maturitu?

Jak si zachovat zdraví a pohodu před, během a po přípravě na přijímací zkoušky či maturitu?
13. 2. 2024
Učení

​​Studium na střední škole s sebou nese akademickou výzvu, ale také emocionální zátěž. Příprava na přijímací zkoušky a maturitu je náročným obdobím, které ovlivňuje mentální pohodu, ale rovněž fyzické zdraví. Ve Škole Populo si uvědomujeme důležitost tohoto období pro naše studenty, proto klademe důraz na podporu celkové pohody. V tomto článku vám přinášíme tipy, jak si zachovat zdraví a pohodu během náročné přípravy na přijímací zkoušky či maturitu.

Zvládnutí fyzického a psychického zdraví během náročného období

Připravovat se na přijímací zkoušky či maturitu je nejen výzvou akademickou, ale také emocionální. Vědomí důležitosti těchto zkoušek a případný tlak okolí může přinášet stres, který ovlivňuje naši mentální pohodu i zdraví. Ve Škole Populo si uvědomujeme, že tato období jsou klíčová pro naše studenty, a proto klademe důraz na podporu celkového zdraví a pohody. Věříme, že student, který se cítí fyzicky i psychicky dobře, je schopen lépe zvládat výzvy, jež před ním stojí a dosáhnout tak úspěchu ve svých studijních cílech.

Potřebujete pomoct s přípravou na přijímačky, nebo maturitu?

Nabízíme vám individuální přístup a možnost přizpůsobení vašim požadavkům a časovým možnostem. Příprava může probíhat prezenčně na našich pobočkách nebo online z pohodlí vašeho domova.

✅ Vysoká úspěšnost žáků u přijímacích zkoušek i maturit!

Vytvoření základů pro úspěšnou cestu

Před samotnou přípravou na přijímací zkoušky či maturitu je nezbytné pečlivě si promyslet své cíle a plány. Naši lektoři ke každému studentovi přistupují individuálně a pomáhají mu vytyčit si cestu k dosažení studijních cílů. Společně s našimi studenty pracujeme na vytvoření efektivního plánu, který jim umožní rozvrhnout si čas tak, aby ho využili co nejproduktivněji.

Škola Populo klade důraz na to, aby studenti nejenom studovali, ale také si dokázali odpočinout a načerpat energii do další fáze přípravy. Jsme přesvědčeni, že pečlivé plánování a příprava jsou klíčem k úspěchu v každé zkoušce či testu, a proto se snažíme naše studenty naučit dovednostem časového managementu a strategickému plánování, které jim pomohou dosáhnout jejich cílů.

Péče o tělo i mysl

Během intenzivní přípravy na přijímací zkoušky, či maturitu je důležité nezapomínat na péči o své tělo i mysl. Ve Škole Populo si uvědomujeme, že fyzická a psychická kondice studentů jsou neoddělitelně spojeny s jejich studijním výkonem. Proto klademe důraz na podporu pravidelné fyzické aktivity, která nejenom zlepšuje fyzickou kondici, ale také pomáhá uvolnit stres a napomáhá lepšímu soustředění během studia

Víte, že?
Kromě fyzické aktivity je klíčová také správná výživa a dostatečný odpočinek? Ve Škole Populo věříme v sílu zdravé stravy, která tělu dodává potřebné živiny a energii. Stejně důležitá je i dostatečná hydratace, která pomáhá udržet mozek v optimálním stavu.

Abychom studentům pomohli udržet si psychickou pohodu během náročné přípravy, věnujeme pozornost také péči o jejich mentální zdraví. Ve spolupráci s Metodickým centrem nabízíme studentům prostor pro vyjádření svých emocí, podporu při zvládání stresu a techniky pro udržení duševní rovnováhy. Věříme, že silná a zdravá mysl je klíčem k úspěšnému zvládnutí přípravy na přijímačky, či maturitu.

Podpora a komunikace

Ve Škole Populo víme, že podpora a komunikace jsou klíčové pro úspěšné zvládnutí náročné přípravy na zkoušky. Proto poskytujeme nejen vzdělání, ale také aktivně podporujeme naše studenty v jejich snaze dosáhnout svých cílů. Naši lektoři svým studentům naslouchají a kladou důraz na přátelský přístup.

Věříme, že síla sdílení zkušeností lektora je nedocenitelná v procesu učení a přípravy na důležité zkoušky. Ve Škole Populo vytváříme prostředí, kde se studenti cítí podporováni a motivováni k dosažení svých nejlepších výsledků.

Podpora během studia, Škola Populo

Zvládnutí neúspěchu a obnovení motivace

Je důležité uvědomit si, že neúspěch je součástí procesu učení. Pokud se student nesetká s požadovanými výsledky, ve Škole Populo mu poskytneme podporu a motivaci k tomu, aby se z této zkušenosti poučil a posunul se dále. Pomáháme studentům najít zdroje inspirace a opětovně obnovit svoji motivaci k dosažení cílů. 

Jak zachovat pohodu a zdraví v den zkoušky či maturitního testu

I po dokončení přípravy je důležité udržet si klid a pohodu. Ve Škole Populo se zaměřujeme také na poskytnutí strategií a technik pro zvládání stresu v den přijímací zkoušky či maturity.

Zdravé zvyky jsou klíčem k úspěchu

Ve Škole Populo věříme, že zdraví a pohoda jsou základními pilíři úspěchu v životě. Proto se snažíme poskytovat našim studentům nejen vzdělání, ale i podporu a nástroje pro jejich celkový rozvoj

Zdroje:

Osobní zkušenosti lektora

The 7 Habits of Highly Effective People – Stephen R. Covey

Autor:

Lucie Z.

Lektorka českého a anglického jazyka, matematiky a účetnictví ve Škole Populo

Lucie je lektorkou českého a anglického jazyka, matematiky a účetnictví. Byť je nyní studentkou ekonomické fakulty na vysoké škole, ráda také tvoří a píše články. Ve volném čase se věnuje především seberozvojovým knihám a podcastům, kde nabývá vědomostí, které dále předává svým studentům na lekcích.
Pro bližší informace vyplňte nezávazný formulář
Zavolejte nám
Aktuálně nejsme u telefonu. Vyplňte kontaktní formulář a ozveme se vám co nejdřív.
Konzultace zdarma – Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.