Již 487 rodičů si tento měsíc vybralo Školu Populo. Děkujeme ❤️. Zbývají poslední volná místa a konzultace ZDARMA.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Přijímací zkoušky Termíny přijímacích zkoušek 2022

Termíny přijímacích zkoušek 2022

Termíny přijímacích zkoušek 2022
21. 2. 2022
Přijímací zkoušky

Přijímací zkoušky na střední školy se nezadržitelně blíží, sepsali jsme proto pro vás přehledně termíny přijímaček v roce 2022. Ať už vás čekají zkoušky na čtyřletý, šestiletý nebo osmiletý obor, s námi budete v obraze. 

Obecné informace o přijímačkách na střední školy

Jednotné přijímací zkoušky (někdy označované jako JPZ) pořádá CERMAT (Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání). O termínech tedy rozhoduje právě CERMAT a zadání přijímaček je pro všechny školy stejné

Potřebuji připravit na přijímací zkoušky
Každý rok naši zkušení lektoři úspěšně připraví stovky dětí k přijímacím zkouškám. Pokud máte zájem o přípravu i vy, objednejte si své doučování ve Škole Populo.

Termíny přijímacích zkoušek 2022 – čtyřleté obory

První řádný termín přijímacích zkoušek pro čtyřleté obory je stanoven na datum 12. 4. 2022, druhý řádný termín navazuje o den později 13. 4. 2022. Náhradní termíny jsou stanoveny na 10. 5. 2022 a 11. 5. 2022

Termíny přijímacích zkoušek 2022 – šestileté a osmileté obory

První řádný termín se koná 19. 4. 2022, druhý řádný termín se uskuteční 20. 4. 2022. Náhradní termíny se konají ve dnech 10.–11. května 2022

Kdy bude zveřejněn seznam přijatých uchazečů v roce 2022

Jednotné přijímací zkoušky se podílí na celkovém hodnocení studenta u přijímacího pohovoru až do výše 60 % (v případě sportovní školy 40 %). Dále má na úspěšnost u přijímaček vliv účast studentů na olympiádě, na soutěžích, mimoškolních aktivitách či ústní pohovor ve škole. Jednotné přijímací zkoušky tedy rozhodně nejsou jediným faktorem, který ovlivňuje úspěšnost studentů u přijímaček. 

Výsledky přijímacích zkoušek 2022 budou CERMATem zveřejněny nejpozději 28. dubna 2022. Poté mají ředitelé škol 2 dny na to, aby výsledky převzali a zveřejnili seznam přijatých uchazečů. Výsledky přijímacích zkoušek 2022 byste tedy měli obdržet nejpozději na konci dubna 2022

Škola Populo, přijímací zkoušky na střední školy

Kdy jsou řádné a náhradní termíny přijímacích zkoušek 2022

Pokud student podává přihlášku na dva obory, účastní se přijímaček jak v 1. řádném termínu, tak 2. řádném termínu. Pořadí na přihlášce neurčuje preferenci studenta, ale právě termíny přijímaček pro jednotlivé školy. Tedy například pokud student na přihlášku uvedl jako první biskupské gymnázium a jako druhé jazykové gymnázium, tak 1. řádný termín přijímaček platí pro biskupské gymnázium a 2. řádný termín pro jazykové gymnázium

Náhradních termínů se účastní pouze žáci, kteří se nemohli řádných termínů zúčastnit ze zdravotních důvodů. Svou omluvu musí neprodleně odevzdat řediteli dané školy, kde se přijímací zkoušky konaly, a ten může povolit konání přijímaček v náhradním termínu. V případě dvou škol viz příklad výše. 

Jak se připravit na přijímačky na poslední chvíli 

Bojíte se, jak budou přijímačky vypadat, jaké se tam objeví otázky a zda vše zvládnete v časovém limitu? Vyzkoušejte si přijímačky nanečisto. Ve Škole Populo nabízíme jak prezenční formu přijímaček nanečisto (od 690 Kč), tak online formu (od 390 Kč), kterou si vyzkoušíte v pohodlí domova dle vašich časových možností (pošleme vám zadání a následně vaše testy odborně vyhodnotíme). Přečtěte si, jak se připravit na přijímačky na víceletá gymnázia

Čekají vás nebo někoho z vašich blízkých letos přijímačky na střední školu? Přečtěte si vše o přijímacích zkouškách u nás na blogu. Přejeme vám hodně štěstí, vaše Škola Populo. 

Autor:

Bc. Adéla Hronová
Manažerka Školy Populo
Adéla je šéfkou našeho produkčního oddělení. Vede tři týmy, které se starají o naše studenty a lektory. Zná dokonale naše služby a spolu s Metodickým centrem denně pracuje na jejich vylepšování.

 

Pro bližší informace vyplňte nezávazný formulář
Zavolejte nám
Aktuálně nejsme u telefonu. Vyplňte kontaktní formulář a ozveme se vám co nejdřív.
Konzultace zdarma – Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.