V tuto chvíli evidujeme OBROVSKÝ ZÁJEM o doučování. Kontaktujte nás ještě dnes, abychom Vám mohli garantovat přípravu.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Maturita Jak se připravit na opravnou maturitu v roce 2022?

Jak se připravit na opravnou maturitu v roce 2022?

Jak se připravit na opravnou maturitu v roce 2022?
28. 6. 2022
Maturita

Zatímco ve školní části maturity vás kantoři často takzvaně „podrží“ a snaží se z vás dostat to nejlepší, didaktické maturitní testy jsou svým bodovým limitem neúprosné. Pokud vám letos společná část maturit utekla o pár bodů, budete mít možnost si didaktické testy zopakovat na druhý pokus letos v září. Opravná maturita se uskuteční 1.–6. září 2022. 

Nejvíce studentů pohořelo v maturitě z německého jazyka

Čeká vás opravná maturita? Nejste v tom sami. Nejvíce maturantů letos neuspělo ve společné části maturity z německého jazyka – celkem 16,6 %. Na pomyslné druhé příčce neúspěšnosti se umístili maturanti z ruského jazyka (10,1 %) a matematiky (10,1 %).

Nejúspěšnější byli maturanti ze španělského jazyka

Do třetice dělala studentům problém také maturita z českého jazyka a literatury, ve které neuspělo 9,4 % maturantů. Na opravný termín se budou muset dostavit také maturanti z anglického jazyka (6,4 %) a maturanti z francouzštiny (4,3 %). Naopak španělštináři mohou slavit úspěch, maturitu nezvládlo jen 0,7 % z nich, což je skvělý úspěch. Celé výsledky se dočtete na stránkách CERMATU

Potřebuji připravit k opravné maturitě
Pokud jste maturitu neudělali na první pokus, rádi vás připravíme na termín opravných maturit. Naši lektoři každý rok pomůžou stovkám maturantů k úspěšnému zakončení studia.

Jak probíhá opravná maturita?

Letos se opravné maturity společné části uskuteční ve dnech 1.–6. září 2022. Opravnou maturitu skládáte pouze z předmětu, ve kterém jste neuspěli. Na opravnou maturitu máte celkem 2 pokusy a přihlásit se můžete do 5 let od ukončení studia na SŠ. Pokud u maturity neuspějete dvakrát po sobě, máte možnost požádat ředitele školy o vrácení do 4. ročníku střední školy. 

Opravné maturity vyhodnocuje CERMAT

Opravné maturity vyhodnocuje CERMAT strojově, většinou cca do týdne. Pokud se tedy hlásíte na vysokou školu, měli byste to v pohodě stihnout, i pokud vás čeká opravná maturita. Vysoké školy totiž chtějí kopii maturitního vysvědčení vidět až u zápisu, který se koná většinou až v polovině září. 

Kdo mi pomůže s přípravou na opravnou maturitu?

A jak se na maturity připravit? Přečtěte si náš loňský článek na blogu, kam jsme pro vás shrnuli 8 tipů, jak zvládnout opravnou maturitu. Poradíme vám, jak vyzrát na největšího zákeřáka – STRES i jak se svědomitě připravit, aniž byste přišli o letní prázdninové zážitky a museli u učení sedět denně 12 hodin. 

Nejlépe uděláte, když na učení k opravné maturitě nebudete sami. Ve Škole Populo vám s přípravou rádi pomůžeme. Svěřte se do rukou našich empatických a zkušených lektorů, jsme tady pro vás. Přečtěte si reference nejen od spokojených maturantů.

Autor:

Bc. Adéla Hronová
Manažerka Školy Populo
Adéla je šéfkou našeho produkčního oddělení. Vede tři týmy, které se starají o naše studenty a lektory. Zná dokonale naše služby a spolu s Metodickým centrem denně pracuje na jejich vylepšování.

 

Kontaktujte nás pro bližší informace o doučování
Zavolejte nám
Jsme právě u telefonu
Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku a v Anglii.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.