Již 487 rodičů si tento měsíc vybralo Školu Populo. Děkujeme ❤️. Zbývají poslední volná místa a konzultace ZDARMA.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Maturita Čeká mě opravná maturita v roce 2021. Na co se připravit?

Čeká mě opravná maturita v roce 2021. Na co se připravit?

Čeká mě opravná maturita v roce 2021. Na co se připravit?
10. 8. 2021
Maturita

Studenti – nezvládli jste letos maturitu a čeká vás opravný termín? Jistě vám v hlavě víří tisíc otázek. Od těch „jestli to podruhé zvládnete“, po ty „na co se připravit a na co nezapomenout“. 

Samotný fakt, že musíte opravovat maturitní zkoušku je nejspíš sám o sobě dost stresující. Dohánění učiva, šprtání do noci, nejistota. Vyrovnat se se stresem musíte zvládnout sami, ale zjistili jsme za vás vše potřebné, co se hodí před opravnou maturitou vědět. 

Opravné termíny maturit v roce 2021

Studenti, kteří neuspěli u maturity, mají nárok si maturitní zkoušku opravit. O opravný termín si musí zažádat u ředitele školy obvykle do 25. června – tento rok byla lhůta prodloužená do 23. července pro společnou část a 30. července pro profilovou část

Opravné termíny maturit budou letos probíhat v období od 1. do 10. září 2021 u didaktických testů, profilová část až do 30. září 2021 a praktická část do 13. října 2021


Potřebuji pomoct s přípravou na maturitu
Pokud potřebujete pomoct s přípravou na opravnou maturitu, neváhejte se na nás obrátit. Důležité je začít s opakováním včas. Kontaktujte nás.

Jak probíhají opravné termíny maturit

Maturitní zkouška se skládá z první společné části – český jazyk a literatura a cizí jazyk, nebo matematika. Ve druhé profilové části studenti skládají zkoušku opět z českého jazyka a literatury, z cizího jazyka (pokud si ho zvolili i ve společné části) a z dalších 2 až 3 profilových zkoušek. Studenti opakují pouze ty části zkoušek, ve kterých neuspěli. 

Jak se připravit na opravné zkoušky z maturity

Pokud vás čeká opravná zkouška z maturity, není třeba se hroutit. Nejste první ani poslední, kdo maturitu nezvládl na 1. pokus. Je důležité zachovat chladnou hlavu a hlavně – nepodcenit přípravu. Jak se připravit na opravný termín, abyste tentokrát uspěli na výbornou?

8 tipů, jak zvládnout opravnou maturitu

  • Nejprve se doučte učivo, na kterém jste pohořeli. Získáte sebevědomí a můžete jít dál. 
  • Udělejte si plán na učení a opakování látky a snažte se ho dodržovat. 
  • Ve dvou se to lépe táhne. Scházejte se s dalšími studenty, které čeká opravná maturita a vzájemně se podporujte. 
  • Nebojte se říct si o pomoc. Než se hodiny trápit nad pochopením učiva, raději poproste o konzultaci spolužáky a spolužačky, kteří mají látku v malíku.
  • Chcete vsadit raději na odbornou pomoc? U nás ve Škole Populo se vás ujmou zkušení lektoři. Máte na doučení látky 2 měsíce, nebo 2 týdny? Žádný problém, společně vše zvládneme. Na opravnou maturitu vás připravíme v jedné z našich kamenných učeben po celém Česku nebo na online lekcích. 
  • Mimo učení hodně odpočívejte. Denně spěte minimálně 8 hodin.
  • Jezte zdravě a pijte hodně vody, ať se cítíte fit. 
  • Každý den choďte ven na čerstvý vzduch, nebo se rovnou učte venku. Co si takhle učivo opakovat při procházce v parku nebo při běhání?

Škola Populo, jak se připravit na opravu maturitní zkoušky

Covid opatření u opravných maturit 2021 – sledujte aktuality

Před maturitními zkouškami na jaře 2021, se studenti museli otestovat, jinak by nebyli ke zkoušce připuštění. Je velmi pravděpodobné, že podobné pravidlo bude platit i na podzim. Doporučujeme sledovat oficiální Covid portál, kde Ministerstvo vnitra informace pravidelně aktualizuje. 

Ke dni 1. srpna 2021 platí, že v místnosti může být při maturitě pouze 20 osob – a je tedy povolená osobní účast zkoušených i zkoušejících. Účast na maturitní zkoušce je aktuálně podmíněná jednou ze 4 podmínek.

  • negativní PCR test (do 7 dní od testování)
  • negativní antigenní test (do 72 hodin) 
  • laboratorní potvrzení, že jste prodělali covid (max. před 180 dny)
  • uplynutí doby 14 dní od aplikace 2. dávky vakcíny (dvoudávkové, nebo jednodávkové vakcíny)

Možností, kde se nechat otestovat, je dnes už hodně. Nezapomeňte si před maturitou včas rezervovat termín v nejbližším odběrovém místě, nebo si zjistěte, zda bude testování probíhat u vás ve škole. Aktuálně máte nárok na 4 antigenní testy a 2 PCR testy za měsíc zdarma.

Nejste na to sami. S učením vám pomůžeme

Opravujete maturitní zkoušku z matematiky a nemůžete přijít na kloub kvadratickým rovnicím, logaritmickým funkcím nebo pravděpodobnostním úlohám? Netrapte se zbytečně. Naši lektoři ve Škole Populo s vámi problematické příklady projdou a pomohou vám vše pochopit. Na dálku i osobně v našich kamenných učebnách. 

Doučujeme všechny předměty z opravných maturit – cizí jazyky, matematiku i český jazyk a literaturu… Neváhejte se na nás obrátit. Společně vše zvládneme.

Autor:

BSc. Nikola Domluvilová
Ředitelka správy kurzů
Nikola vede tým koordinátorek, které se starají o hladký průběh každého doučování. Je „strážkyní“ klientského servisu, hlídá, aby vše běželo tak, jak má a vyřeší jakoukoli nestandardní situaci.

 

 

Pro bližší informace vyplňte nezávazný formulář
Zavolejte nám
Jsme právě u telefonu
Konzultace zdarma – Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku a v Anglii.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.