Již 487 rodičů si tento měsíc vybralo Školu Populo. Děkujeme ❤️. Zbývají poslední volná místa a konzultace ZDARMA.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Přijímací zkoušky Didaktické testy od CERMATu

Didaktické testy od CERMATu

Didaktické testy od CERMATu
24. 10. 2023
Přijímací zkoušky

Každoročně se na střední školy a víceletá gymnázia hlásí tisíce žáků. Každého uchazeče, který se hlásí na studijní obor s maturitou, čeká jednotná přijímací zkouška od CERMATu. Centrum pro zjišťování výsledků vzdělání zajišťuje také maturitní didaktické testy z českého jazyka a literatury, matematiky a cizích jazyků.

Kde všude a z jakých předmětů se nimi můžu setkat?

CERMAT je Centrum pro zjišťování výsledků vzdělání a každý rok připravuje didaktické testy k maturitní zkoušce a k jednotné přijímací zkoušce na střední školy a víceletá gymnázia. Každý žák či student maturitního oboru se s CERMAT testy s velkou pravděpodobností setká. 

CERMAT přijímací zkoušky

Přijímací zkoušky se skládají z didaktického testu z českého jazyka a matematiky. Didaktické testy od CERMATu z obou předmětů píší všichni žáci, kteří se chystají na víceletá gymnázia a střední školy zakončené maturitní zkouškou.

CERMAT maturita

Maturitní zkouška má dvě části, a to společnou a profilovou. V rámci společné části student píše 2 didaktické testy od CERMATu. Ve společné části maturitní zkoušky student povinně píše didaktický test z českého jazyka. Následně si vybírá, zda bude maturovat a psát didaktický test z matematiky nebo z cizího jazyka.

Přijímačky nanečisto
Zažijte pravou atmosféru přijímacích zkoušek již v už nyní! Získejte náskok před ostatními uchazeči na SŠ se Školou Populo. Vyzkoušejte si přijímačky nanečisto a zjistěte, co je potřeba nejvíce procvičit nebo dohnat. Nepodceňte náročnost přijímacích zkoušek a začněte včas.

Co testy od CERMATu obsahují?

Zadání didaktických testů k maturitě a k přijímacím zkouškám od CERMATu jsou stejné pro všechny střední školy i víceletá gymnázia v České republice. Testy mají bodové hodnocení, které je uvedeno u každé úlohy v testu.

CERMAT přijímací zkoušky

Pro úspěšné zvládnutí didaktických testů u přijímacích zkoušek od CERMATu z matematiky a českého jazyka a literatury je nezbytné zvládnout učivo základní školy. Didaktické testy u přijímacích zkoušek se skládají z uzavřených i otevřených otázek.

CERMAT přijímací zkoušky: důležité aktuality 2023/2024 – čtěte nejnovější informace.

CERMAT maturita

Maturitní didaktické testy z matematiky a českého jazyka a literatury se skládají z uzavřených i otevřených otázek. V uzavřených úlohách student vybírá z předem nabídnutých odpovědí, např. přiřazování odpovědí, 4 možnosti apod. V případě otevřených úloh musí dotyčný odpověď doplnit zcela sám.

Didaktický test z anglického jazyka obsahuje 9 dílčích částí a celkem 64 úloh. Součástí didaktického testu z angličtiny je poslech, čtení a ověření znalostí anglické gramatiky.

Škola Populo Cermat – informace

Kde najdu testy z minulých let?

CERMAT zveřejňuje zadání didaktických testů z minulých let pro všechny žáky a studenty, kteří připravují na přijímací zkoušky nebo maturitu. Ke všem didaktickým testům je k dispozici klíč se správnými odpověďmi. Všechny potřebné dokumenty jsou k dispozici ke stažení zdarma v PDF.

Didaktické testy k přijímacím zkouškám na procvičování jsou pro žáky rozdělené dle čtyřletých, šestiletých a osmiletých oborů na matematiku a český jazyk a literaturu.

Studentům, kteří se připravují na maturitu mohou pomoct didaktické testy z českého jazyka, matematiky či cizích jazyků. 

Jak se připravit na CERMAT testy?

S přípravou na přijímací zkoušky i na maturitu doporučujeme začít s dostatečným předstihem. Ve Škole Populo každý rok pomůžeme stovkám žákům a studentům, kteří se s námi připravují právě na přijímací zkoušky a maturitu. 

Rádi s přípravou pomůžeme i vám! Ideální je přípravu nepodcenit a s tím vám mohou pomoci naši lektoři, kteří se při lekcích věnují vždy jen jednomu studentovi, takže příprava je opravdu důkladná. Úspěšnost našich studentů je u maturit 96 % a u přijímacích zkoušek 94 %.

Kromě přípravy s našimi lektory si můžete vyzkoušet také testování nanečisto, které simuluje atmosféru skutečných přijímacích zkoušek a maturity.

Jak se hodnotí CERMAT testy?

CERMAT přijímací zkoušky

U přijímacích zkoušek může žák získat maximálně 50 bodů z didaktického testu z matematiky i z českého jazyka a literatury. Hranici úspěšnosti si školy v tomto případě stanovují samy. Navíc záleží na percentilu, tedy počtu žáků, kteří jsou úspěšnější než konkrétní uchazeč. Teoreticky se tak může stát, že i student se 49 body nemusí být u zkoušky úspěšný, protože všechna místa zaplní uchazeči s plným počtem bodů, kteří se umístí před ním.

CERMAT maturita

Didaktické testy společné části maturity mají maximální počet bodů, které student může získat. Zároveň musí student získat konkrétní počet minimálních bodů, aby didaktický test úspěšně zvládl.

Z didaktického testu z matematiky a z českého jazyka a literatury může student získat maximálně 50 bodů. Pro úspěšné složení didaktického testu z matematiky je minimum 17 bodů. Z didaktického testu z českého jazyka a literatury musí student získat minimálně 22 bodů.

V anglickém jazyce lze v didaktickém testu získat 95 bodů. Pro úspěšné složení zkoušky je potřeba získat alespoň 42 bodů.

 

Přejeme hodně štěstí všem žákům, kteří se chystají k přijímacím zkouškám a maturitě

Zdroje:

Cermat
Škola Populo

Autor:

Kristýna Můčková
Copywriter
Kristýna pracuje ve Škole Populo jako copywriter a připravuje zajímavé články pro náš blog. Zároveň se podílí na tvorbě newsletterů nebo našeho webu. Vždy se ráda ujme nápadů a myšlenek, které může sepsat a předat dál. Cestu do světa copywritingu, managementu a marketingu našla během svého pětiletého studia na brněnské Newton University.
Pro bližší informace vyplňte nezávazný formulář
Zavolejte nám
Jsme právě u telefonu
Konzultace zdarma – Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.