V tuto chvíli evidujeme OBROVSKÝ ZÁJEM o doučování. Kontaktujte nás ještě dnes, abychom Vám mohli garantovat přípravu.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Přijímací zkoušky Vše, co potřebujete vědět o jednotných přijímacích zkouškách 2021/2022

Vše, co potřebujete vědět o jednotných přijímacích zkouškách 2021/2022

Vše, co potřebujete vědět o jednotných přijímacích zkouškách 2021/2022
18. 10. 2021
Přijímací zkoušky

Hlásíte se letos na střední školu nebo gymnázium? Připravili jsme pro vás přehled důležitých termínů jednotných přijímacích zkoušek v roce 2021/22, které by vám neměly uniknout. Přečtěte si náš článek a ideálně si do ruky rovnou vezměte diář nebo telefon a důležité termíny si poznačte.

Termíny jednotných přijímacích zkoušek 2021/2022

Termíny jednotných přijímacích zkoušek jsou pevně dané a stanovuje je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT). Pokud se přijímací zkoušky nemůžete z vážných důvodů osobně zúčastnit, musíte řediteli školy doručit lékařské potvrzení. V případě kladného vyřízení zkoušku skládáte v náhradním termínu.

Čtyřleté obory a obory nástavbového studia – přijímací zkoušky

  • 1. řádný termín: 12. 4. 2022
  • 2. řádný termín: 13. 4. 2022
  • 1. náhradní termín: 10. 5. 2022
  • 2. náhradní termín: 11. 5. 2022

Obory šestiletých a osmiletých gymnázií – přijímací zkoušky

  • 1. řádný termín: 19. 4. 2022
  • 2. řádný termín: 20. 4. 2022
  • 1. náhradní termín: 10. 5. 2022
  • 2. náhradní termín: 11. 5. 2022

Kompletní informace o termínech přijímacích zkoušek si přečtěte na webu CERMATU. Termíny přijímacích zkoušek doporučujeme ověřit na webu konkrétní střední školy, kde budete zkoušku skládat. Většinou mají na webu přímo záložku přijímací zkoušky,” kde se dozvíte přesný čas zkoušky spolu s údaji o učebně a doplňujících informacích. 

 

Potřebuji se připravit na přijímací zkoušky
Přípravu na přijímací zkoušky určitě neodkládejte. Doporučujeme s ní začít klidně už 6 měsíců dopředu. Objednejte si své přípravné lekce na přijímací zkoušky ve Škole Populo.

Dokdy je nutné podat přihlášku k přijímacím zkouškám?

Termíny podání přihlášek jsou pevně stanovené. Existují více typ přihlášek, které jsou odlišeny barevně. Na střední školy s denní formou vzdělávání vyplňujete růžovou přihlášku (např. gymnázium, SOŠ, SOU), na obory s talentovou zkoušku modrou přihlášku (např. konzervatoř), na nástavbové studium hnědou přihlášku a na obor s večerní, dálkovou, distanční nebo kombinovanou zkouškou zelenou přihlášku

Vzorově vyplněné přihlášky najdete vždy na webu své vybrané školy, kde rovněž naleznete údaje o počtu přijímaných studentů. Přihlášku vyplňte ručně, nebo elektronicky a zašlete osobně, nebo poštou na adresu zvolené školy. Přihláška musí obsahovat vlastnoruční podpis studenta. Pokud se student hlásí na více škol, musí být údaje v přihláškách shodné. 

  • Obory s talentovou zkouškou (modrá přihláška): do 30. listopadu 2021
  • Obory bez talentové zkoušky (růžová, hnědá, zelená přihláška): do 1. března 2022

Jak fungují jednotné přijímací zkoušky?

Jednotná přijímací zkouška se skládá z testu z matematiky a českého jazyka a literatury. Maximální úspěšnost, které můžete dosáhnout je 50 bodů – hranici úspěšnosti si stanovuje každá škola zvlášť v rámci kritérií pro přijetí. 

  • Přijímací zkouška z českého jazyka a literatury: 60 minut, max. 50 bodů
  • Přijímací zkouška z matematiky: 70 minut, max. 50 bodů 

Mezi povolené pomůcky patří modrá nebo černá propiska a pro test z matematiky obyčejná tužka a rýsovací potřeby. Kalkulačka ani slovník spisovné češtiny nejsou dovoleny.

Škola Populo, pomoc s přípravou na přijímací zkoušky

Kdo mi pomůže s přípravou na přijímací zkoušky?

Pro úspěšné přijetí na vysněnou střední školu velmi doporučujeme vyzkoušet si vzorové testy. Ve Škole Populo máme s přípravou studentů na přijímací zkoušky bohaté zkušenosti. Úspěšnost přijetí na SŠ a gymnázia našich studentů je až 92 %. Potvrzují to i reference, které nám nechávají spokojení rodiče dětí, které se u nás doučují. Mezi nimi například krásné hodnocení od maminky budoucí gymnazistky Michaely B.: Dcera se hlásila na výběrové jazykové gymnázium, kvůli roce online výuky si ale méně věřila v matematice. Paní lektorka byla skvělá a dcera přijímací zkoušky úspěšně složila. Tato investice se vyplatí.

Potřebuje i váš syn nebo dcera povzbudit v přípravě na jednotné přijímací zkoušky? Neváhejte nás oslovit. Někdy stačí jen pár lekcí ve Škole Populo a student udělá pokroky. Kontaktujte nás pro nezávazné nacenění doučování. Naši lektoři se na vás těší. 

Přijímací zkoušky nanečisto

Velkému zájmu budoucích středoškoláků se u nás těší i služba testování nanečisto, kterou každoročně využijí stovky studentů. Studenti mají možnost si u nás přijímačky zkusit nanečisto, ale v reálných podmínkách včetně skutečného testu, měření času, povolených pomůcek a samozřejmě vyhodnocení testu. Součástí služby je doporučení pro další přípravu. 

Přejeme hodně štěstí u přijímacích zkoušek na vaši vysněnou školu!

Autor:

Bc. Adéla Hronová
Manažerka Školy Populo
Adéla je šéfkou našeho produkčního oddělení. Vede tři týmy, které se starají o naše studenty a lektory. Zná dokonale naše služby a spolu s Metodickým centrem denně pracuje na jejich vylepšování.
Kontaktujte nás pro bližší informace o doučování
Zavolejte nám
Jsme právě u telefonu
Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku a v Anglii.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.