Již 487 rodičů si tento měsíc vybralo Školu Populo. Děkujeme ❤️. Zbývají poslední volná místa a konzultace ZDARMA.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Maturita Maturita je stále ve hře, připravujte se!

Maturita je stále ve hře, připravujte se!

Maturita je stále ve hře, připravujte se!
31. 3. 2020
Maturita

Období před maturitami je náročné nejen pro studenty, ale i pro učitele. Opatření způsobená karanténou a nemožnost „chodit do školy“ situaci ještě komplikují. Přicházíme proto s několika tipy, jak nezahálet a co nejlépe se připravit.

Cermat testy = nejdůležitější pomocník

Většina učitelů začíná využívat Cermat testy z minulých let už na začátku roku, kdy mají studenti maturovat. Vysvětlují nejčastější chyby a zaměřují se na nedostatky studentů. Přesto by si teď, v době karantény, měl každý student sednout a v klidu si testy projít. A to i ty, které už viděl. 

Druhým úkolem je odhalit vlastní slabá místa a zaměřit se na ně. Je to podobné, jako s přijímacími zkouškami, které maturanti absolvovali před několika lety. Jedinou změnou je podmínka dosažení minimálního počtu bodů, aby student prošel. 

U všech předmětů, ze kterých se skládá státní zkouška, se typy úloh opakují, stejně tak jako rozložení testu. Nedílnou součástí přípravy by mělo být také využívání záznamového archu k zapisování odpovědí a seznámení se s bodováním jednotlivých typů úloh.

Potřebuji pomoct s přípravou na maturitu
Každý rok připravíme ve Škole Populo stovky studentů, kteří úspěšně složí maturitní zkoušku. Neodkládejte přípravu na maturitu a začněte co nejdříve.

Odmaturuj z… a další učebnice

Setkáváme se i s otázkou, z jakých učebnic se mám učit na maturitu z matematiky? Při přípravě obecně mohou studentům pomoci učebnice shrnující to nejpodstatnější, co by se u společné části zkoušky mohlo objevit. Některé z nich obsahují také úkoly k procvičení nebo samostatný pracovní sešit. 

Vlastní poznámky 

Využijte také učebnice a sešity z minulých ročníků. Obsahují veškeré učivo, které by měl student umět, nic jiného by se u maturity objevit nemělo. 

Pro studenty máme dobrou zprávu. Zásoba úloh používaných v Cermat testech není nekonečná a typy jednotlivých úkolů a příkladů se v zadáních opakují. Poctivou přípravou se tedy lze na didaktické testy naučit. Navíc jsou veřejně přístupné i požadavky k jednotlivým zkouškám, a to na webových stránkách Cermatu. Je možné se tak podívat na to, co se může v testu objevit.

Individuální příprava

Kromě samostudia je další možností individuální výuka.Tento způsob výuky se vyznačuje především tím, že „šije“ studentům lekce na míru. Lektor se tak může studentovi opravdu věnovat a vysvětlit mu učivo detailně.

Škola Populo, příprava na maturitní zkoušku

Nejcennější komodita - čas         

Den má jen 24 hodin, čas nenatáhneme, a proto je nedostatkovým zbožím. Důležité je neotálet, neprokrastinovat a snažit se vytěžit ze zbývajícího času maximum. Nucená karanténa znamená pro mnohé studenty překážku. Pokud jste mezi nimi i vy, zkuste se na to podívat z druhého pohledu. Nemusíte chodit do školy, uvolnil se vám tak čas navíc, který můžete využít.

Naším tipem pro vás je věnovat přípravě dostatek času. Zajímejte se o chyby, které jste udělali. Zjišťujte, proč není vaše odpověď správná a kde chybujete. Není důležité se biflovat, důležité je učivo pochopit. Vychytejte mouchy, a pokud budete pořád tápat, vyhledejte pomoc.

Výuka ve Škole Populo stále běží 

Aby studenti nepřišli o drahocenný čas a mohli se studiu věnovat naplno, probíhají nyní naše lekce online. Studenti tak mohou v intenzivní přípravě pokračovat. Každému z nich zapůjčíme kameru spolu se stativem. Lektor při jejich používání tak může studenta v reálném čase opravit.

„Neučíme se pro školu, ale pro život.“ Seneca

Všechny odpovědi na otázky typu: Jak se lépe učit a co dělat, když učení neleze do hlavy už se do tohoto článku nevejdou. Přesto pro vás máme ještě jednu radu. Nevzdávejte se! Připravte se natolik dobře, abyste byli sami se sebou spokojeni.

Nezapomeňte na motivaci, a pokud to jenom trošku půjde, vyrazte ven a udělejte něco pro sebe i pro druhé. Se správným přístupem zkoušku dospělosti určitě zvládnete. Pokud potřebujete s přípravou na maturitu pomoct, neváhejte se na nás obrátit.

Autor:

BSc. Nikola Domluvilová
Ředitelka správy kurzů
Nikola vede tým koordinátorek, které se starají o hladký průběh každého doučování. Je „strážkyní“ klientského servisu, hlídá, aby vše běželo tak, jak má a vyřeší jakoukoli nestandardní situaci.
Pro bližší informace vyplňte nezávazný formulář
Zavolejte nám
Aktuálně nejsme u telefonu. Vyplňte kontaktní formulář a ozveme se vám co nejdřív.
Konzultace zdarma – Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku a v Anglii.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.