V tuto chvíli evidujeme OBROVSKÝ ZÁJEM o doučování. Kontaktujte nás ještě dnes, abychom Vám mohli garantovat přípravu.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Učení Když učení neleze do hlavy...

Když učení neleze do hlavy...

Když učení neleze do hlavy...
5. 5. 2017
Učení

Mnozí z nás to znají. Termín testu, důležitého zkoušení, přijímacích zkoušek, či maturity se nezadržitelně blíží. Vnímání času se mění. Přijde nám, že ubíhá stále rychleji a že nemůžeme stihnout naučit se vše, co je od nás požadováno. Zároveň máme pocit, že vynaložené úsilí neodpovídá kýženému efektu. „Já si z toho nic nepamatuju! Tohle nikdy nemůžu dát! Už se z toho učení fakt zblázním!“ Co v takové situaci dělat? Chtělo by se říci, že tady je každá rada drahá. Přesto jsme si pro vás připravili několik osvědčených doporučení, která jistě stojí za to vyzkoušet v případě menší či větší studijní krize.

Čerstvý vzduch pomůže

Zní to sice banálně, ale přísun čerstvého vzduchu dokáže téměř zázraky v případě potřeby nabrání nových sil a energie do učení, či obecně jakékoliv duševní činnosti. Nejrychlejší a nejdostupnější variantou je otevření okna. Ještě lepší službu učiní krátká procházka, anebo jakákoliv venkovní fyzická aktivita dle osobních preferencí a zájmu. Lze namítnout, že v takové chvíli na žádnou podobnou činnost není čas ani nálada, nicméně zkušenosti říkají, že alespoň na chvíli vypnout, ideálně někde venku, je pro novou chuť do studia výbornou volbou a investicí, která se bohatě vrátí.

Potřebujete doučování?
Potřebujete zlepšit známky nebo vysvětlit náročnou školní látku? Ve Škole Populo doučujeme předměty základních, středních i vysokých škol a cizí jazyky. Neváhejte nás kontaktovat.

Změna prostředí

Všimli jste si, že někde vám jde příprava do školy skoro sama od sebe a jinde se ani přes veškerou snahu nedokážete soustředit. Právě nalezení oblíbeného místa či koutku pro učení je také jedním z hlavních předpokladů efektivní přípravy do školy. Někteří z nás potřebují absolutní klid, jiní snesou nějaký ten rušivý element. Existují i tací, kteří říkají, že bez sluchátek na uších a své oblíbené hudby by se vůbec nemohli učit. V každém případě, konkrétní místo a prostor, v němž probíhá příprava do školy, ať už se jedná o běžné psaní úkolů, anebo systematické učení k důležité zkoušce, by mělo být k tomuto účelu pokud možno co nejvíce uzpůsobeno.

Ve dvou se to lépe táhne

Novou a tolik potřebnou motivaci nám dodá, jestliže do naší školní přípravy zapojíme někoho dalšího. Může to být spolužák, ale klidně i někdo jiný – třeba sourozenec, anebo starší parťák. Zkrátka kdokoliv, s kým se můžeme navzájem podporovat, poradit si, sdílet, vysvětlovat a podobně. Do učení se tak může dostat i zdravá soutěživost, neboť při společné přípravě dvou či více spolužáků lze porovnávat jednotlivé pokroky. V případě pomoci ze strany staršího sourozence, případně zkušenějšího studenta, je pak takový parťák užitečný nejen ve smyslu předávání znalostí, ale také určité inspirace a dohledu.

Škola Populo, když učení neleze do hlavy

Energie je základ

Ač se to možná nezdá, i při učení spotřebujeme mnoho kalorií. Dostatečný přísun jídla i pití během procesu učení je tak dalším z předpokladů úspěchu našeho snažení. Samozřejmě by se z plánované přípravy do školy nemělo stát hodování, kdy naši pozornost bude přitahovat spíše občerstvení než materiály do školy. Proto lze doporučit například zakousnout něco dobrého k jídlu krátce předtím, než se vrhneme a naplno ponoříme do skript, notebooků, sešitů či lejster. Zároveň bychom měli mít stále po ruce, anebo alespoň v dosahu několika kroků, osvěžení v podobě vody či jiného (nealkoholického :-)) nápoje.

Se Školou Populo učení do hlavy určitě poleze

Ve Škole Populo si i díky bohatým zkušenostem našich lektorů uvědomujeme, že žák nemusí být vždy naladěn na vlnu pozitivní motivace do učení, anebo se zrovna nemusí nacházet v té pravé studijní formě, a tak nepodceňujeme ani zdánlivé maličkosti, jež ve výsledku mohou velmi ovlivnit efektivitu bojové vzdělávací mise za lepší známky na vysvědčení. Klidné prostředí útulných a moderních učeben, vždy připravené čerstvé občerstvení a také především citlivý či důsledný dohled našich kamarádských a zároveň odborně zdatných lektorů tvoří osvědčený mix ingrediencí, proti kterým bude i ta největší nechuť k učení, či snad počínající zoufalství, zcela bez šance.

Pokud potřebujete zlepšit známky, vysvětlit školní látku nebo připravit na přijímací zkoušky či maturitu, neváhejte se na nás obrátit a objednejte si doučování ve Škole Populo.

Autor:

BSc. Nikola Domluvilová
Ředitelka správy kurzů
Nikola vede tým koordinátorek, které se starají o hladký průběh každého doučování. Je „strážkyní“ klientského servisu, hlídá, aby vše běželo tak, jak má a vyřeší jakoukoli nestandardní situaci.
Kontaktujte nás pro bližší informace o doučování
Zavolejte nám
Jsme právě u telefonu
Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku a v Anglii.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.