Již 487 rodičů si tento měsíc vybralo Školu Populo. Děkujeme ❤️. Zbývají poslední volná místa a konzultace ZDARMA.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Cizí jazyky Jak učit předškoláky angličtinu a další cizí jazyky

Jak učit předškoláky angličtinu a další cizí jazyky

Jak učit předškoláky angličtinu a další cizí jazyky
22. 5. 2023
Cizí jazyky

Přemýšlíte nad tím, kdy začít s výukou cizího jazyka u vašeho dítěte? Jestli už ve školce nebo až ve škole? Výuka cizích jazyků u předškoláků má sice svá úskalí, ale také spoustu výhod.

Kdy začít s výukou u dětí

Psychologové se v současné době shodují, že výuka angličtiny nebo jiného cizího jazyka by neměla začít před třetím rokem života dítěte. V tomto období mívá dítě už dostatečně osvojený mateřský jazyk, takže nebude výukou přetížené a může se začít učit další řeč. U každého dítěte by měl být tento začátek nastavený individuálně.

Ve Škole Populo se již několik let věnujeme individuálnímu doučování dětí tak, abychom na základě jejich znalostí a požadavků nastavili průběh výuky a po celou dobu lekce se věnovali pouze jednomu žákovi.

Jaký cizí jazyk vybrat pro předškoláka

Nejčastějším prvním cizím jazykem u dětí bývá angličtina, která je povinným cizím jazykem na základních školách. Spousta rodičů však také vybírá mezi němčinou, španělštinou nebo francouzštinou.  Tyto důležité světové jazyky děti mohou v budoucnu využít nejen během cestování, ale také při studiu nebo své práci. Jelikož se malé děti rychle učí novým věcem a mezi osmým až desátým rokem života je pro ně učení nejsnadnější, nemusí pro ně být problémem ani náročnější jazyk, jako je čínština.

Jak by měla vypadat výuka

Dítě by nemělo během výuky ztratit pozornost

U předškoláků by měla lekce cizího jazyka trvat maximálně 45 minut. Doporučujeme tuto délku lekce z toho důvodu, že malé děti ztrácí rychleji pozornost.

Učte dítě to, co vidí ve svém okolí

Výuka cizích jazyků u malých dětí by neměla být náročná. Děti by se měly učit jednoduchá slovíčka, díky kterým dokáží pojmenovat věci svém okolí nebo výrazy, kterým ve svém věku rozumí a dokáží je správně použít.

Výuka by měla být efektivní a interaktivní

Pro předškoláka je ideální interaktivní a zábavná forma výuky cizího jazyka. Pexeso, písničky, omalovánky, sledování pohádek ve vybraném cizím jazyce, ukazování na konkrétní předměty či osoby... Na základě těchto i dalších efektivních způsobů výuky mohou děti snadněji najít cestu k naučení se cizího jazyka.

Chci své dítě naučit cizí jazyk

Přemýšlíte nad výukou cizího jazyka pro vašeho předškoláka? Neváhejte nás kontaktovat. Naši lektoři mají mnoho zkušeností s výukou dětí v předškolním věku.

Online nebo offline forma výuky?

Vždy záleží na preferenci rodičů. Z naší zkušenosti však u předškoláků doporučujeme výuku cizího jazyka offline formou. Tedy osobně například na některé z našich poboček Školy Populo. Pokud je dítě v přímém kontaktu s lektorem, dokáže udržet větší pozornost, protože sám lektor se snaží eliminovat množství podnětů, které by mohly dítě rozptylovat.

Ve Škole Populo však máme dlouholeté zkušenosti s vedením online výuky jakéhokoliv předmětu úplně bez starostí. V případě, že by se rodiče rozhodli pro výuka cizího jazyka online formou, zařídíme vše tak, aby se předškolák zcela koncentroval na výuku.

Jak a kde začít s výukou cizích jazyků u dětí 

V případě, že skutečně uvažujete nad výukou angličtiny nebo jiného cizího jazyka u svého předškoláka, určitě neváhejte. Možností, jak začít je opravdu spousta. V České republice jsou populární například anglické školky, kterých již v roce 2013 bylo přes 60 %. Vaše dítě můžete být v neustálém kontaktu s cizím jazykem díky naučným videím či obrázkům. Věříme, že nejefektivnějším způsobem je individuální výuka vedená zkušeným lektorem.

Ve Škole Populo můžete s výukou cizích jazyků u dětí v předškolním věku začít kdykoliv. Stačí vyplnit poptávkový formulář, my vám vybereme vhodného lektora a výuka může začít.

Zdroje informací: 

ČT24
iDnes.cz

Autorka článku: 

Bc. Adéla Hronová
Manažerka Školy Populo
Adéla je šéfkou našeho produkčního oddělení. Vede tři týmy, které se starají o naše studenty a lektory. Zná dokonale naše služby a spolu s Metodickým centrem denně pracuje na jejich vylepšování.
Pro bližší informace vyplňte nezávazný formulář
Zavolejte nám
Jsme právě u telefonu
Konzultace zdarma – Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.