Vaše doučování může začít do 2 dnů. ⌛ Minulý týden této příležitosti využilo 151 klientů. Konzultace ZDARMA.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Přijímací zkoušky Aktuální informace pro druhé kolo přijímacího řízení pro školní rok 2024/2025

Aktuální informace pro druhé kolo přijímacího řízení pro školní rok 2024/2025

Aktuální informace pro druhé kolo přijímacího řízení pro školní rok 2024/2025
16. 5. 2024
Přijímací zkoušky

Nedostali jste se na střední školu v prvním kole přijímacího řízení? Nezoufejte, může se to stát každému, i ve druhém kole máte pořád šanci na úspěch! V našem článku vám poradíme, jak se správně připravit, na co si dát pozor nebo také, jaké máte možnosti. Zjistíte, jak efektivně využít čas, abyste dosáhli svého cíle, a také, jak postupovat ve druhém kole přijímacího řízení. 

Nevzdávejte se svých cílů

Nepřijetí v prvním kole neznamená konec světa. Stále existuje nespočet možností, které můžete využít. Klíčové je zachovat si pozitivní přístup a poučit se ze svých chyb

Velmi důležité je také analyzovat, proč jste nebyli přijati. Můžete si například projít své testy a identifikovat svá slabá místa a oblasti, na kterých je potřeba zapracovat. Zaměřte se zejména na úlohy, ve kterých jste ztratili body.

Stanovte si strategii postupu, která vám pomůže dosáhnout vašich cílů a rozvrhněte si svůj čas, aby byl co nejvíce efektivní. Udělejte si poznámky, které učivo je třeba si zopakovat a nebojte se říct si o pomoc. Věřte, že na to nejste sami. 

Příprava na druhé kolo ve Škole Populo 
Díky našemu individuálnímu přístupu se s lektorem zaměříte přesně na to, co vám dělá největší potíže. Díky tomu bude vaše příprava maximálně efektivní.
Konzultace poskytujeme ZDARMA.

Jak se připravit na druhé kolo přijímacího řízení

Ve druhém kole ředitelé škol zohledňují výsledky jednotné přijímací zkoušky z prvního kola, a to s vlivem minimálně 60 %. Může se však stát, že se rozhodnou ještě pro školní část přijímacích zkoušek, kde si podmínky určuje vždy ředitel dané školy. 

Nepodceňte proto přípravu a zaměřte se na oblasti, které vám dělají největší potíže. S dostatečným předstihem si také připravte potřebné dokumenty a informujte se o požadavcích jednotlivých škol. Veškeré informace naleznete například na webových stránkách daných středních škol.

Ve druhém kole přijímacího řízení platí, že přihlášky podáváte stejným způsobem, jako v kole prvním. Důsledná a systematická příprava může výrazně zvýšit vaše šance na úspěch.

“Doporučuji studentům, aby pečlivě analyzovali zpětnou vazbu z prvního kola a využili ji k přípravě na druhé kolo. Důkladná příprava, sebevědomí a pozitivní přístup mohou být klíčem k úspěchu při druhém kole přijímacích zkoušek. Je důležité mít na paměti, že v této situaci student nikdy není sám.”
—  Lucie Z., lektorka Školy Populo.

Důležité termíny druhého kola přijímacího řízení

Pamatujte na to, že do druhého kola se může přihlásit pouze uchazeč, který nebyl přijat v prvním kole, nebo se přijetí vzdal

Jaké školy vypisují druhá kola přijímacího řízení, včetně volných kapacit, můžete zjistit 20. května 2024 v systému DiPSy či na webových stránkách daných škol. 

Přihlášky bude možné podat do 24. května 2024.

Od 8. do 12. června 2024 proběhnou školní přijímací zkoušky.

Výsledky druhého kola se dozvíte 21. června 2024.

Pozor!
Uchazeč, který v prvním kole nekonal jednotnou přijímací zkoušku, nesmí ve druhém kole podat přihlášku do maturitního oboru. 

Další varianty vzdělávání

Jako další možnost můžete zvážit také odborné školy či učňovské obory, které nabízejí praktické vzdělání. Tyto školy jsou mezi studenty čím dál více oblíbené a na trhu práce také vysoce ceněné. Některé školy dokonce spolupracují s podniky, což studentům umožňuje získat reálné pracovní zkušenosti již během studia a také možnost nabídky pracovního místa po studiu

Další možností jsou také soukromé školy, které často mívají vlastní kritéria přijetí. Tyto školy většinou nabízejí individuálnější přístup ke studentům. Doporučujeme vám informovat se o nabídce studijních programů, kvalitě výuky a cenách za vzdělávání

Možná uvažujete také o studiu v zahraničí, které vám může poskytnou cenné zkušenosti. V České republice existuje celá řada organizací a programů, které pomáhají s výběrem, zařizováním či s přihláškami na zahraniční školy. Můžete se podívat například na EF Education First nebo Education.cz.

 

Co dělat pokud se nedostanete ani ve druhém kole

Pokud vám přijetí na střední školu nevyjde ani ve druhém kole, nepanikařte. Stále máte možnost zúčastnit se třetího kola, které již nebude řízeno centrálně, ale bude plně v kompetenci škol.

Pamatujte však na to, že třetí kolo slouží výhradně pro uchazeče, kteří nebyli přijati v prvním, ani ve druhém kole, nebo se svého přijetí vzdali

Třetí kola proběhnou od 25. června 2024. Přihlášky se budou podávat přímo na jednotlivé školy a jejich počet nebude omezen.

Závěrem

Mějte na paměti, že neúspěch v prvním kole přijímacího řízení nemusí nutně znamenat konec vašeho snu o střední škole. Stále máte řadu možností, jak využít svůj potenciál. Důležité je zůstat pozitivní, analyzovat svůj neúspěch a systematicky se připravit na druhé kolo

Neúspěch vás posouvá vpřed a věřte, že každý krok je příležitosti k růstu a nalezení nové, možná ještě lepší cesty k budoucímu úspěchu. 

Zdroje:

Cermat

Autor:

Mgr. Tereza Šolcová
Marketingový specialista
Tereza ve Škole Populo pracuje jako marketingový specialista a připravuje kreativní obsah pro web i sociální sítě. Znalost světa copywritingu a marketingu získala díky své předešlé pracovní zkušenosti a také díky studiu Žurnalistiky na Univerzitě Palackého a Mediálních studií na Karlově Univerzitě. Do oblasti vzdělávání dětí se dostala již během svých studií, kde byla součástí různých projektů. Sama výzkum také vedla v rámci své diplomové práce.
Pro bližší informace vyplňte nezávazný formulář
Zavolejte nám
Aktuálně nejsme u telefonu. Vyplňte kontaktní formulář a ozveme se vám co nejdřív.
Konzultace zdarma – Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.