V tuto chvíli evidujeme OBROVSKÝ ZÁJEM o doučování. Kontaktujte nás ještě dnes, abychom Vám mohli garantovat přípravu.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Učení Škola v létě? A vlastně proč ne.

Škola v létě? A vlastně proč ne.

Škola v létě? A vlastně proč ne.
21. 5. 2020
Učení

Začala druhá polovina května, za normálních okolností období školních výletů a blížícího se uzavírání školní docházky. Letos je však všechno jinak. Řada žáků se v letošním školním roce ke klasické školní výuce už nevrátí a v podstatě má tak jedinečnou možnost užívat si volné dny s minimální školní zátěží, které zpečetí letní prázdniny.

Nebezpečně klidné léto

Jakkoliv se může zdát tato situace v očích žáků zcela ideální, důsledky tohoto stavu již nyní pomalu, ale jistě, vyplývají na povrch. Žákům chybí motivace, učivem jsou zatížení minimálně, a to přes veškerou snahu učitelů.

Léto tentokrát nenabízí žákům zasloužený oddych od školy, ale jen další odklad učení, což znamená prohloubení absence znalostí potřebných do dalšího školního roku a také ztrátu návyků, které jsou součástí pravidelné školní docházky.

Zatímco nyní se tato skutečnost stále ještě může jevit jako planá hrozba, opětovným nástupem do dalšího ročníku se veškeré mezery mohou projevit velmi rychle. Nabízí se pouze jedna možnost, jak se těmto nepříjemným vyhlídkám vyhnout - letní škola.

Mám zájem o doučování
Potřebujete zlepšit známky nebo jen pořádně vysvětlit školní látku? Naši lektoři každý rok odučí tisíce lekcí a dovedou naše žáky k jejich cílům. Objednejte si také své doučování.

Letní škola v Populu

 Že učení lze pojmout i pro žáky zajímavou a efektivní formou, která má své výsledky, dokázala Škola Populo již mnohokrát v rámci individuální formy doučování. A stejně jako v případě realizace individuálních kurzů, i nyní přichází Škola Populo s řešením doslova na míru situaci, které čelí nejen samotní žáci, ale také jejich rodiče.

Přechází vaše ratolest na druhý stupeň a stále neumí desetinná čísla? Čeká vás maturitní ročník a chybí vám znalosti nutné k vypracování maturitních otázek z angličtiny nebo z němčiny?

Potom je řešením právě Letní škola. Nebo-li skupinové letní kurzy zaměřené na opakování látky, která měla být probrána podle rámcového vzdělávacího programu ve druhém pololetí tohoto školního roku.

V praxi se jedná o kurzy otevírané na kamenných pobočkách Školy Populo v Olomouci, v Praze, v Brně a v Ostravě. Jsou určeny pro žáky základních a středních škol s kapacitou 2 až 4 studentů ze stejného ročníku v jednom kurzu. Výuka probíhá 1 x týdně, od 29. června do 21. srpna. Během 90 minut si studenti zopakují a procvičí učivo z druhého pololetí a navíc poznají nové kamarády. Z hlediska předmětů je možné vybrat si z matematiky, českého jazyka a dále také z angličtiny a němčiny.

Cílem těchto kurzů je především opakování a ujasnění učiva, které museli žáci nastudovat buď zcela samostatně, nebo za pomoci svých rodičů. Nejedná se tak o výuku, která by účastníkům zajistila výhody a náskok v učivu oproti ostatním vrstevníkům. Děláte to jen sami pro sebe.

Jedním z dalších cílů je rovněž opětovné získání školních návyků, jako je například pravidelná školní příprava, kladný přístup k učivu nebo obnovení motivace se vzdělávat. To vše prostřednictvím pro žáky atraktivní a zábavnou formou výuky, která tak doslova propojí příjemné s užitečným.

Škola Populo, letní výuka

Nový školní rok bez obav a stresu

 Celé druhé pololetí přináší jak žákům, tak rodičům řadu netradičních situací, novinek a bezpočet změn, jejichž výsledkem je především zmatek. Letní prázdniny jsou to jediné, co zatím zůstává beze změny. Bezstarostně strávený čas, který je jejich nedílnou součástí však letos představuje spíše další nežádoucí odklad povinností, kterým se nakonec žádný student nevyhne.

Letní skupinové kurzy ve Škole Populo nabízí žákům i rodičům možnost, jak strávit léto příjemnými aktivitami v kombinaci s těmi užitečnými. Další školní rok tak nemusí být spojen se strachem z neznalosti staršího učiva a se stresem ze špatného prospěchu. Pokud máte zájem o doučování, neváhejte nás kontaktovat.

Naopak, díky pravidelnému opakování a vysvětlení učiva z tohoto pololetí může být příští školní rok snazší, než se v tuto chvíli zdá. Jak říká moudré přísloví: Opakování je matka moudrosti.

 

Autor:

Bc. Adéla Hronová
Manažerka Školy Populo
Adéla je šéfkou našeho produkčního oddělení. Vede tři týmy, které se starají o naše studenty a lektory. Zná dokonale naše služby a spolu s Metodickým centrem denně pracuje na jejich vylepšování.

 

Kontaktujte nás pro bližší informace o doučování
Zavolejte nám
Jsme právě u telefonu
Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku a v Anglii.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.