Již 487 rodičů si tento měsíc vybralo Školu Populo. Děkujeme ❤️. Zbývají poslední volná místa a konzultace ZDARMA.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Přijímací zkoušky Přijímačky budou, pokračujeme!

Přijímačky budou, pokračujeme!

Přijímačky budou, pokračujeme!
31. 3. 2020
Přijímací zkoušky

Období před přijímacími zkouškami je pro všechny studenty stresující, o to více, když se spolu s obvyklou přípravou musejí potýkat ještě s úkoly zadávanými základní školou. V tomto článku vám přinášíme několik užitečných rad, jak se i v této složité době na přijímačky připravit.

Cermat testy a samostudium jako základ

Za úplný základ můžeme považovat samostatné studium. Před vlastní přípravou je důležité udělat si seznam všeho, co je nutné procvičit. 

Zásadní je především práce s Cermat testy. Úplně nejlepší je otevřít si jeden z nich a postupně projít všechny typy úloh. Problémové si označit a zaměřit se na ně. V matematice i češtině se typy úkolů opakují a také rozložení celého testu je podobné. Nezapomeňte se zaměřit na způsob vyplňování záznamového archu a seznamte se s bodováním jednotlivých úloh.

Potřebuji připravit na přijímací zkoušky
Každý rok naši zkušení lektoři úspěšně připraví stovky dětí k přijímacím zkouškám. Pokud máte zájem o přípravu i vy, objednejte si své doučování ve Škole Populo.

Další cvičebnice k přijímačkám

Vhodné je také využití cvičebnic k přijímacím zkouškám. Každoročně je vydává řada vzdělávacích center a nakladatelství, stačí si vybrat. Nesoustřeďte se přitom pouze na jedno vydání nebo konkrétní nakladatelství. Každá z učebnic obsahuje jiné úkoly, které jsou zadávány různými způsoby. 

Učebnice a sešity

Při přípravě samozřejmě využijte i školní učebnice a sešity z minulých ročníků. Obsahují učivo, které by student měl znát, protože se řídí Rámcovým vzdělávacím programem. Právě s těmito znalostmi by měli budoucí studenti a studentky ze základní školy odcházet. 

Chápeme, že je toho spousta, co studenti zapomenou. Na druhou stranu Cermat testy nejsou nafukovací ani nekonečné. Proto se zaměřte právě na učivo, které se v nich nejčastěji opakuje. Naučte se počítat konkrétní typy příkladů. Například na začátku každého testu z matematiky se objevují zlomky, výrazy a rovnice, na jeho konci vždy nějaká náročnější úloha. Mezi časově náročnější typy úloh patří také rýsování.

Individuální příprava

I v této nepříznivé době je další možností přípravy individuální doučování. Příprava se Školou Populo je prakticky zaměřená a velice úspěšná. Lektory si vybíráme podle přísných kritérií a dbáme na to, aby na lekce byli vždy připraveni. Studentům i jejich rodičům zajišťujeme doučování „na míru“, naše koordinátorky se pak starají o to, aby vše proběhlo tak, jak má. 

Škola Populo, lekce pro přijímací zkoušky

Neztrácejte čas     

Při přípravě na konkrétní zkoušky je tím nejdůležitějším zbývající čas a také správný lektor. Často se setkáváme s tím, že rodiče s hledáním doučování otálejí a děti jim ani neřeknou, že něčemu nerozumí. 

Příprava studentů bez pomoci rodičů či lektora zahrnuje ve většině případů náhodné vyplnění testu, kontrolu podle řešení a víc nic. Studenti dále nepátrají po zdůvodnění svých chyb a proto je stále opakují.

Apelujeme proto na studenty, aby věnovali přípravě dostatek času. Je důležité zajímat se o chyby, které udělali, a zjistit, proč jejich odpověď není správná. Klíčem k úspěchu je kvalitní příprava a poctivá příprava. 

Jak se lépe učit a co dělat, když učení neleze do hlavy, zjistíte i v našem článku Jak se učit. 

Příprava se Školou Populo pokračuje

Příprava se Školou Populo je neohrožena, a to i přes všechna opatření a nutnost zůstat doma. Naše lekce probíhají online, student i lektor se v daný čas připojí na internet a lekce může začít. Každému studentovi či studentce můžeme zapůjčit kameru a stativ. Lektor tak v reálném čase vidí, co student píše, a může ho ihned opravit.

Studenti tak mohou i nadále v přípravě pokračovat. Pokud nebudete váhat a včas si zajistíte online formu doučování, můžete studentům opravdu pomoci.

Přijímačky nanečisto ve Škole Populo

Mise přijímací zkoušky pokračuje, i když ne v našich učebnách. Aby studenti o možnost vyzkoušet si přijímačky nanečisto nepřišli, přicházíme s variantami online. Z připravených balíčků si můžete zvolit ten, který vám nejvíce vyhovuje. Objednejte si svůj termín přijímaček nanečisto.

Autor:

Bc. Adéla Hronová
Manažerka Školy Populo
Adéla je šéfkou našeho produkčního oddělení. Vede tři týmy, které se starají o naše studenty a lektory. Zná dokonale naše služby a spolu s Metodickým centrem denně pracuje na jejich vylepšování.

 

Pro bližší informace vyplňte nezávazný formulář
Zavolejte nám
Jsme právě u telefonu
Konzultace zdarma – Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.