V tuto chvíli evidujeme OBROVSKÝ ZÁJEM o doučování. Kontaktujte nás ještě dnes, abychom Vám mohli garantovat přípravu.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Doučování Pět důvodů, proč je soukromé doučování dobrý nápad

Pět důvodů, proč je soukromé doučování dobrý nápad

Pět důvodů, proč je soukromé doučování dobrý nápad
2. 11. 2020
Doučování

V Populu věříme, že doplnit školní výuku soukromým doučováním není nic, za co byste se měli vy nebo vaše děti stydět, ba naopak. Díky tomu mohou vaše děti získat jistotu tam, kde jim chybí a zdokonalit se tam, kde je pro to prostor. Přečtěte si, jak naši lektoři doplňují školní výuku.

Doučování pomáhá studentům dohnat látku

Studentům, kteří mají potíže s konkrétním předmětem, může doučování pomoci zvýšit jejich sebevědomí. I přes obrovskou snahu učitelů a asistentů pedagoga mohou někteří žáci potřebovat individuální pomoc. V těchto případech mohou (a měli by) učitelé svoje studenty nasměrovat, aby vyhledali doučování.

Mám zájem o doučování
Pokud máte zájem o doučování, neváhejte se na nás obrátit. Ve Škole Populo každý rok odučíme tisíce lekcí naše žáky, kterým pomáháme dosáhnout jejich cílů.

Doučování dokáže rozvinout schopnosti nadanějších studentů

Na druhou stranu, doučování může být přínosné i pro studenty, kteří učivu rozumí, tím, že dostanou více prostoru pro přemýšlení nad daným tématem. Během tohoto dodatečného času navíc mohou lektoři s žáky procházet složitější materiály a vést debaty, které je navedou k hlubšímu zapojení do tématu, než je jim umožněno během školní výuky vzhledem k omezenému času. Tento způsob funguje obzvláště dobře během období maturit a přijímacích zkoušek, kdy taková setkání dokáží studenty postrčit k tomu, aby přemýšleli více jako studenti vysoké školy, a tím se připravovali na budoucí studium.

Doučování může pomoci se studijními schopnostmi a návyky

Doučování může studentům také pomoci s upevněním základů jako je psaní referátů, mluvený projev, psaní poznámek, vytváření logických osnov a postupů a podobně. Tyto schopnosti se žákům hodí především v období přípravy na maturitní zkoušku či přijímačky. Později je ale jistě využijí při studiu na vysoké škole či v pracovním prostředí.

Doučování je dostupné

Na rozdíl od výuky ve škole není online výuka závislá na čase a místě. Může probíhat takřka v jakoukoli denní hodinu a kdekoli na světě. Jediné, co potřebujete, je internetové připojení. To znamená, že si žáci mohou naplánovat výuku v odpoledních či večerních hodinách nebo třeba o víkendu nebo prázdninách. I při online výuce však ve Škole Populo striktně platí, že je naše doučování individuální a lektor se při hodině věnuje vždy pouze jednomu studentovi.

Škola Populo, online vyučování

Doučování je více neformální

Mnohdy se stane, že si žák se svým lektorem vytvoří přátelský vztah. V takovém případě je to pro žáka benefit, protože se tak nebojí na cokoli zeptat nebo přiznat, že si neví rady. Při online výuce v pohodlí vlastního domova mohou být žáci také více uvolnění než ve formálním prostředí třídy. Vědci prokázali, že lidé se učí mnohem efektivněji v prostředí, ve kterém se cítí příjemně. A přesně pro to je online výuka ideální.

Pokud i vy hledáte kvalitní individuální doučování, neváhejte se na nás obrátit. Rádi vám pomůžeme ať už na našich pobočkách nebo online. 

Autor:

BSc. Nikola Domluvilová
Ředitelka správy kurzů
Nikola vede tým koordinátorek, které se starají o hladký průběh každého doučování. Je „strážkyní“ klientského servisu, hlídá, aby vše běželo tak, jak má a vyřeší jakoukoli nestandardní situaci.

 

Kontaktujte nás pro bližší informace o doučování
Zavolejte nám
Jsme právě u telefonu
Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku a v Anglii.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.