V tuto chvíli evidujeme OBROVSKÝ ZÁJEM o doučování. Kontaktujte nás ještě dnes, abychom Vám mohli garantovat přípravu.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Učení Jak zvládnout návrat dětí do školy po prázdninách

Jak zvládnout návrat dětí do školy po prázdninách

Jak zvládnout návrat dětí do školy po prázdninách
12. 9. 2022
Učení

Nejen pro prvňáčky je návrat do školy po prázdninách náročný. I ostřílení školáci mohou mít v září problém zvyknout si opět na školní režim. Připravili jsme pro vás 6 tipů, jak zvládnout návrat do školy, ať už je studentovi 6 let, nebo už bude letos maturovat. Máte doma malého školáka? Přečtěte si, jak připravit dítě na vstup do ZŠ

Neptejte se „co bylo ve škole“, ale „jak ses dneska měl

Jak bylo v práci?“ Pracovně. Nepřipomíná vám to něco? Ani vy byste nechtěli, aby se vás partner den za dnes ptal na tu samou otázku. Proto se dětí neptejte „jak bylo ve škole“, odpověď by stejně byla dobře, nebo špatně. Raději se jich zeptejte, jak se dneska měli, co hezkého zažili, nebo zda s něčím nepotřebují pomoci. Určitě to ocení více než fádní otázky. 

Buďte dítěti oporou, nikoliv dozorcem

Někdy to ve škole nejde podle představ a přestože se žák snaží, mohou se v žákajdě objevovat horší známky. V takové chvíli nepomůže, pokud na dítě nastoupíte s tresty a zákazy. Raději se snažte pochopit, v čem vězí problém špatných známek a nabídněte pomocnou ruku. Vyslechnout, motivovat, pomoci – tak by měla znít vaše mantra. 

Škola Populo, jak zvládnout návrat dětí do školy

Skřípe to? Zajistěte dítěti včas doučování

Ve Škole Populo věříme, že každý prospěch se dá vylepšit včasným doučováním. Pokud student začne mít problémy s pochopením učiva, nečekejte, až situace vygraduje špatným vysvědčením. Raději nás hned poptejte pro doučování. Někdy stačí 10 lekcí, jindy je třeba intenzivnější výuka 2krát týdně. Na všem se společně domluvíme. 

A jaké jsou výhody doučování ve Škole Populo? Ruku na srdce, doučovat vlastní dítě není nic moc. Některé rodiče může domácí doučování stresovat, což může vést k vypjatým situacím nebo dokonce k hádkám mezi vámi a dítětem.

Proto je lepší svěřit doučování odborníkům, nekazit si vztah rodič-dítě a trávit společný čas hezčími aktivitami, které máte doma všichni rádi. 

Hlásí se student na střední školu? Přihlaste ho na přijímačky nanečisto 

Pokud máte doma páťáka nebo deváťáka, kterého čeká přestup na střední školu či osmileté gymnázium, přihlaste ho na přijímačky nanečisto. Žák si vyzkouší didaktický test od CERMATu, který vyhodnotí naši lektoři a dostane podrobný rozbor řešení. Studenti buď mohou zažít autentickou atmosféru přijímaček a přijít se test zkusit osobně na jednu z našich poboček, nebo si test napsat doma.

Vyzkoušejte si přijímačky nanečisto
Výsledky našich studentů jsou fantastické! 94 % z nich bývá u přijímaček, díky našemu testování nanečisto, úspěšných
 

Dohlédněte, ať student dostatečně jí a spí

Rohlík a sladká limonáda, nebo ještě hůř peníze na svačinu, za které si žák koupí ve školní kantýně sladkosti. Pokud nedostává tělo dítěte potřebné živiny, žák může být unavený, nesoustředěný a hyperaktivní. Dbejte proto, aby vaše dítě mělo každý den zdravou svačinu, inspirujte se našimi tipy. 

Tipy na zdravé svačiny pro děti 

  • Celozrnný chleba, kvalitní šunka, sýr, zelenina. 
  • Ovesná kaše, ovoce, oříšky. 
  • Bílý jogurt, granola, ovoce.
  • Domácí muffiny, borůvky, čokoláda.
  • Toasty, šunka, sýr, kečup, zelenina.

Zaveďte pěkné rituály jako pizza večer nebo společné kino

Školní týden je náročný. Taky občas nevíte, kam dřív skočit a jak zvládnout školu? Práce, škola, kroužky, domácí úkoly, úklid, příprava svačin, testy a písemky… někdy je toho zkrátka moc. Proto se nenechte strhnout každodenním kolotočem a zaveďte si doma společné rodinné rituály za odměnu.

Takový páteční pizza večer, sobotní kino nebo třeba nedělní procházka, nejsou vůbec špatné. Máte nějaké další tipy, jak zvládnout návrat dětí do školy? Napište nám je na [email protected]

Autor:

Bc. Adéla Hronová
Manažerka Školy Populo
Adéla je šéfkou našeho produkčního oddělení. Vede tři týmy, které se starají o naše studenty a lektory. Zná dokonale naše služby a spolu s Metodickým centrem denně pracuje na jejich vylepšování.

 

 

Kontaktujte nás pro bližší informace o doučování
Zavolejte nám
Jsme právě u telefonu
Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku a v Anglii.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.