Již 487 rodičů si tento měsíc vybralo Školu Populo. Děkujeme ❤️. Zbývají poslední volná místa a konzultace ZDARMA.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Učení Jak si vytvořit ty nejlepší podmínky pro učení?

Jak si vytvořit ty nejlepší podmínky pro učení?

Jak si vytvořit ty nejlepší podmínky pro učení?
7. 12. 2020
Učení

Stalo se vám už někdy, že jste seděli doma u stolu před otevřenou učebnicí, snažili jste se soustředit, ale ne a ne si látku zapamatovat? Možná se vám v tuhle chvíli vybaví scéna ze známého filmu Jak básníci přicházejí o iluze, ve které Zdeněk Svěrák nadšeně představuje Bronštejnovu metodu logického uspořádání předmětů na pracovní ploše. Ve filmu je to velká legrace, ve skutečnosti na tom ale přece jen něco je. A pořádek na pracovní ploše není zdaleka jediným faktorem, který ovlivňuje míru soustředěnosti při učení.

Vytvořte si správné pracovní prostředí

Vhodné pracovní prostředí ovšem nezahrnuje pouze uspořádaný stůl se správně umístěnými hromádkami knih. Někomu vyhovuje stůl úplně prázdný, někdo dává skutečně přednost úhledným hromádkám potřebné literatury a pomůcek. Jasné v každém případě je, že by na stole nemělo ležet nic, co vás při učení může rozptylovat. Místo polehávání v posteli či na pohovce tedy zasedněte k pracovnímu stolu a hurá do toho.

Potřebuji doučování
Ve Škole Populo odučíme tisíce lekcí týdně a naším hnacím motorem jsou klienti a lektoři. Všichni tvoří skvělé prostředí, ve kterém je radost opakovat školní látku nebo se učit novým předmětům či jazykům.

Omezte technologie

Dalším výrazným rozptýlením bývá často mobilní telefon. Ať už jsou to přibývající upozornění na nové e-maily, upozornění ze sociálních sítí nebo zprávy všeho druhu. Všechna tato upozornění nás rozptylují a nutí nás neustále přerušovat soustředění a odbíhat od učení. Mozek tak není schopen se do tématu plně ponořit a uvědomovat si všechny souvislosti.

Zajistěte si přísun čerstvého vzduchu

Přísun čerstvého vzduchu je nutný pro správné okysličení mozku. Tuto radu jistě znáte už od svých babiček. Ať už si tedy na sebe čas od času otevřete okno nebo se půjdete během učení projít či alespoň posedíte na zahradě či balkonu, dodáte tak svému tělu potřebné okysličení.

Nezapomínejte na přestávky a pohyb

Přísun čerstvého vzduchu si můžete také zajistit krátkou procházkou, kterou během učení podniknete. Tím si také dopřejete pohyb, který po hodinách strávených v sedě jistě uvítáte. Přestávky jsou důležitým zdrojem odpočinku, který vaše záda i mozek potřebují. Zkuste však zvolit takovou aktivitu, která mozku umožní opravdu relaxovat. Vynechejte během přestávek sociální sítě či televizi. Raději se projděte, protáhněte se, uvařte si čaj či něco dobrého k snědku.

Škola Populo, jak se nejlépe učit

Připravte si dobré jídlo a pití

Pitný režim i přísun vitaminů také není radno podceňovat. Volte vodu nebo čaj, dejte si oblíbenou kávu nebo si připravte třeba ovocnou šťávu či smoothie. K tomu zakousněte ovoce nebo zeleninu, výborné na paměť jsou také oříšky. Kdo chce, může náročné období zkoušek podpořit doplňky stravy jako je třeba ginkgo biloba. 

Zkuste paměť podpořit hudbou

Někdo se nejraději učí v naprostém tichu, někdo dokáže ruch okolí bez problémů ignorovat a někomu naopak vyhovuje relaxační hudba. Na internetu najdete spoustu playlistů skladeb určených přímo k podpoře paměti a učení. Stačí zadat heslo „learning music“.

Nestresujte se

Jsme si vědomi toho, že vyvarovat se stresu během náročného období zkoušek a pololetních testů je jen těžko možné, přesto se nemusíte hroutit. Pokud přípravě věnujete dostatek času, nebudete se snažit naučit se vše na poslední chvíli a budete dostatečně opakovat, je vaše šance na úspěch velká. A i kdyby se vám to na první pokus nepodařilo, vždy existuje možnost jak si známku opravit.

Lektoři Školy Populo jsou připraveni vám i v této době poskytnout plnou podporu v přípravě na důležité zkoušky či pravidelně v předmětu, ve kterém si nejste jistí. Kontaktujte nás a objednejte si své doučování
 
 

Autor:

BSc. Nikola Domluvilová
Ředitelka správy kurzů
Nikola vede tým koordinátorek, které se starají o hladký průběh každého doučování. Je „strážkyní“ klientského servisu, hlídá, aby vše běželo tak, jak má a vyřeší jakoukoli nestandardní situaci.

 

Pro bližší informace vyplňte nezávazný formulář
Zavolejte nám
Jsme právě u telefonu
Konzultace zdarma – Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku a v Anglii.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.