Již 487 rodičů si tento měsíc vybralo Školu Populo. Děkujeme ❤️. Zbývají poslední volná místa a konzultace ZDARMA.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Doučování Doučujeme lidsky a občas je to pořádná legrace

Doučujeme lidsky a občas je to pořádná legrace

Doučujeme lidsky a občas je to pořádná legrace
2. 1. 2022
Doučování

Za dobu působení Školy Populo jsme stihli nashromáždit spoustu úsměvných, milých i legračních momentů ze života na pobočkách, o které bychom se s vámi chtěli podělit. Některé historky se týkají našich koordinátorek, jiné našich zkušených a vždy empatických lektorů, bez kterých by Škola Populo nemohla fungovat. Připraveni? Tak jdeme na to. 

Růže i objetí od klientů Školy Populo 

Ve Škole Populo přijímáme studenty v každém věku, tedy i v důchodovém. A právě se seniory máme spoustu úsměvných momentů. Ředitelka pobočky v Plzni vzpomíná na milého pána v důchodovém věku, který jí na informativní schůzku donesl rudou růži. Jak je vidět, v Plzni ještě gentlemani nevymřeli. 

Další pán v důchodovém věku na dotaz koordinátorce z bratislavské centrály: „zda bude chtít prodloužit členství ve Škole Populo“, se smíchem odpověděl, „že už nechce kupovat nic dlouhodobějšího, protože je mu přes osmdesát a den jeho kremace se blíží“. 

Laskavé momenty jsme samozřejmě nezažili jen se „starší generací studentů“, ale také s dospívajícími. Ředitelka plzeňské pobočky vzpomíná na milou schůzku s 20letou studentkou, která byla z našeho přístupu k doučování tak nadšená, že ji na závěr schůzky vroucně objala. 

 

Kde si objednám lekce?
Ve Škole Populo odučíme tisíce lekcí týdně a naším hnacím motorem jsou klienti a lektoři. Všichni tvoří skvělé prostředí, ve kterém je radost opakovat školní látku nebo se učit novým předmětům či jazykům.

Poptávka po sexuální a náboženské výchově

Ať už je klientům 20 nebo 80 let, nejčastěji mají zájem o doučování matematiky, českého jazyka, angličtiny či dalších cizích jazyků a předmětů. Občas se ale objeví poptávka po předmětu, který v nabídce nemáme. Rádi vzpomínáme na studenta v pubertálním věku, který u nás poptával doučování sexuální výchovy. Jiná studentka se hlásila na církevní gymnázium a poptávala u nás doučování náboženské výchovy, kterou ale bohužel nemáme v portfoliu služeb, tak jsme jí alespoň popřáli hodně štěstí u přijímaček

Na anglické centrále zase nemohou zapomenout na pána ve středních letech, který jakožto naturista chtěl absolvovat všechny online lekce nahý a ptal se, zda to našim lektorům nebude vadit. Naši úžasní lektoři klientům obvykle vycházejí vstříc ve všem a snaží se o 100% empatii, ale tento požadavek museli kvůli zachování profesionality odmítnout. 

Lékař bez hranic se potřeboval naučit francouzsky

Rovněž důvody, proč u nás klienti poptávají doučování se různí. Samozřejmě, z 90 % je to doučování běžných předmětů, cizích jazyků nebo příprava na maturitu či didaktické testy. Pamatujeme ale moment, kdy u nás pán ve středních letech s partnerkou poptával doučování francouzštiny. Pán se jakožto lékař chystal na misi s Lékaři bez hranic a francouzštinu potřeboval proto, aby se domluvil s místními

Těší nás, že naši klienti jsou lidští, stejně jako naši lektoři, a myslí na ostatní. Vzpomínáme na pána, který si u nás zaplatil doučování angličtiny pro své dvě děti a nakonec i pro sebe. Z časových důvodů ale nemohl všechny lekce uplatnit a místo toho, aby je převedl na své děti, poprosil nás, abychom „kurzy věnovali dětem ve znevýhodněné rodině“.

Škola Populo, lidský přístup

Talismany pro štěstí a rituály před přijímačkami

Krásné momenty zažíváme i během akce testování nanečisto, v rámci které studentům umožňujeme vyzkoušet si přijímací zkoušky a maturity v reálných podmínkách. Je patrné, že se nám realitu daří nasimulovat opravdu věrně, protože si naši studenti s sebou nosí nejrůznější talismany, křižují se pro štěstí, rodiče jim před vstupem do místnosti poplivou se slovy „tfuj-tfuj“pro štěstí a podobně, což je bezva. 

Máte také nějaký úsměvný, milý nebo zábavný moment, který se vám stal při doučování s našimi lektory? Dejte nám vědět. Těšíme se na další společné historky, které život ve Škole Populo napíše. 

Autor:

BSc. Nikola Domluvilová
Ředitelka správy kurzů
Nikola vede tým koordinátorek, které se starají o hladký průběh každého doučování. Je „strážkyní“ klientského servisu, hlídá, aby vše běželo tak, jak má a vyřeší jakoukoli nestandardní situaci.

 

Pro bližší informace vyplňte nezávazný formulář
Zavolejte nám
Aktuálně nejsme u telefonu. Vyplňte kontaktní formulář a ozveme se vám co nejdřív.
Konzultace zdarma – Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.