V tuto chvíli evidujeme OBROVSKÝ ZÁJEM o doučování. Kontaktujte nás ještě dnes, abychom Vám mohli garantovat přípravu.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Doučování Tři důvody, kdy vyhledat doučování

Tři důvody, kdy vyhledat doučování

Tři důvody, kdy vyhledat doučování
16. 10. 2018
Doučování

Každý asi víme, co je to doučování. Mnozí z nás na něj totiž museli docházet. Nejčastěji jsme měli nějakou trpělivou paní učitelku v důchodu, která nás učila český jazyk nebo matematiku a pomáhala nám zlepšovat si známky.

Doba se zase tolik nezměnila a doučování je stále potřeba. Rodič, kterému na dítěti záleží a rozhodne se do něj investovat, by měl však zvážit, kdy doučování vyhledat a zejména jaký typ doučování zvolit.

Moje dítě potřebuje urgentně doučit

Modelová situace. Zrovna jste se vrátili z třídních schůzek a polil vás studený pot. Váš malý filuta vám několik měsíců úspěšně a systematicky mlžil. Na otázku: “Co bylo dnes ve škole”, vám soustavně odpovídal, že prý “nic”. Sešity ani žákovská knížka nic urgentního nenapovídaly nebo jste jednoduše neměli čas je kontrolovat. Současná situace je již kritická. Dítěti hrozí špatná známka nebo se musí nachystat na písemku z předmětu, který se není schopen naučit a vy neumíte udělat zázrak a po večerech jej to doučit.

Je tedy asi nejlepší uvolnit nějaké finance a najít si někoho, kdo jej vše potřebné naučí. Je potřeba to neodkládat, jednat rychle a mít jasno v tom, v čem přesně Vaše dítě potřebuje znalosti doplnit.

Potřebujete doučování?
V případě, že potřebujete pro své dítě doučování, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Doučujeme všechny předměty základních, středních i vysokých škol.

Moje dítě se chystá na přijímačky nebo maturitu

Přestup na střední školu patří k těm nejobtížnějším momentům, který žáka základní školy čeká. Mnohé děti přestupují až v 9. třídě, menší procento poté v 7. třídě, velká část dětí však přestupuje již v 5. třídě. Pro ty nejmenší je to logicky velmi náročné a to nejen tím, že se dostanou do úplně nového kolektivu a jsou na ně kladeny vyšší studijní nároky, ale i proto, že musí absolvovat CERMAT test. Potíž je totiž v tom, že ani jeden z ročníků není na zmíněné testy vůbec připraven a děti mohou během jejich realizace zažít doslova šok.

CERMAT testy čekají i maturanty, ale ti jsou již ve věku, kdy jsou minimálně připraveni na tento typ otázek a formu jejich zadání.

Pokud budete hledat doučování, je potřeba lektorovi zdůraznit, že se vaše dítě potřebuje připravit přímo na tyto testy a hlídat si, zdali se na to výuka soustředí.

Moje dítě by potřebovalo pravidelné doučování

Samozřejmě nejrozumnější je, když rodiče předvídají obě možné situace, protože ať jsou to písemky ve škole nebo státní testy, pořád je to jedna a ta samá látka, která je součástí školních osnov.

Pokud tedy dítě látku pochopí, zvládne potom prakticky jakýkoliv z typů testů nebo zkoušek. K pochopení učiva však nestačí pár večerů a zázračné prozření, ale je potřeba se učit postupně, soustavně a po troškách, aby to hlava vstřebala, a také aby se studium nezošklivilo.

Proto je dobré najít si nějaké doučování, kam bude dítě docházet soustavně po celý rok, látku si zažije a vryje se mu doslova pod kůži.

Škola Populo, pravidelné doučování

A jaké doučování si zvolit?

Možností je samozřejmě více, ale pokud chcete mít jistotu, že se dítě látku opravdu naučí a bude připraveno na různý typ zkoušek, bude nejlépe když si najdete doučování, které je profesionální.

Takové nabízí třeba Škola Populo. Její velkou výhodou je, že má pobočky po celé České republice a je schopna vám zajistit i doučování přímo u vás doma. Výuka probíhá formou jeden na jednoho a dítě dostane přidělého vlastního lektora. Doučí všechny předměty z osnov základních i středních škol a je možné dítěti objednat i doučování více předmětů najednou. Nemusíte tedy složitě shánět různé lektory a doučování lze přizpůsobit i časovým potřebám dítěte. Vaše dítě je nejprve otestováno, je zjištěna jeho reálná úroveň vědomostí a lektoři Školy Populo se mohou zaměřit přesně na to, co mu nejde. Pokud se dítě chystá na přijímačky nebo maturity, lze výuku zaměřit výhradně na ně a používat příklady modelované přesně podle otázek ze státních testů.

Pokud si myslíte, že by vaše dítě potřebovalo doučování, neváhejte ani minutu a objednejte si lekce ještě dnes.
 

Autor:

BSc. Nikola Domluvilová
Ředitelka správy kurzů
Nikola vede tým koordinátorek, které se starají o hladký průběh každého doučování. Je „strážkyní“ klientského servisu, hlídá, aby vše běželo tak, jak má a vyřeší jakoukoli nestandardní situaci.
Kontaktujte nás pro bližší informace o doučování
Zavolejte nám
Aktuálně nejsme u telefonu. Vyplňte kontaktní formulář a ozveme se vám co nejdřív.
Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku a v Anglii.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.