V tuto chvíli evidujeme OBROVSKÝ ZÁJEM o doučování. Kontaktujte nás ještě dnes, abychom Vám mohli garantovat přípravu.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Maturita Neúspěšná maturita? Nic, co bychom nedokázali vyřešit

Neúspěšná maturita? Nic, co bychom nedokázali vyřešit

Neúspěšná maturita? Nic, co bychom nedokázali vyřešit
29. 6. 2020
Maturita

Letošní maturitní zkoušky jsou již za námi. Maturanti si oddechli, odložili skripta a učebnice a začali si naplno užívat přicházejícího nejdelšího léta jejich studentského života. Jsou tu ale také studenti, jejichž „zkouška dospělosti“ nedopadla úplně podle jejich představ. Důvody mohou být různé. V mnohých případech za to může stres, nedostatečná příprava nebo podcenění náročnosti zkoušky. V letošním roce možná také ztížené podmínky kvůli vyhlášenému nouzovému stavu a s tím spojenému uzavření škol.

Potřebuji připravit k opravné maturitě
Máte pocit, že vám učení nejde, jak jste si představovali? Kontaktujte nás a domluvte si doučování. Termíny však rychle mizí, doporučujeme proto příliš neotálet.

Ať tak či tak, zářijový opravný termín maturit se blíží a s přípravou je vhodné začít co nejdříve. Ve Škole Populo jsme na to připraveni, můžeme vám tedy nabídnout kvalitní doučování a pomoc s učením tak, aby druhý pokus dopadl, jak si přejete.

Přihlášky pro podzimní termín maturitní zkoušky v letošním roce se podávají do 25. července. Pokud vás tedy tento termín čeká, je důležité jej nezmeškat. Kvůli mimořádným okolnostem letošního jara se maturita skládá pouze z didaktických testů a ústní části, maturantům je tak v tomto roce odpuštěna písemná část. Tato pravidla platí jak pro jarní, tak pro podzimní termín 2020.

V čem je kámen úrazu

Studentům se může zdát, že profilová „školní“ část maturity je ta náročnější. Při ní se musí naučit spoustu stran textu plného informací, které načerpali za uplynulé dva nebo čtyři roky. Učitelé ale svoje studenty znají a vědí, že u spousty z nich hraje při zkoušce roli stres, proto se jim většinou snaží pomoci a, jak se říká, dostat z nich to nejlepší.

Mnoho studentů tak neuspěje při didaktických testech, které jsou součástí společné „státní“ části zkoušky. U didaktického testu z matematiky v jarním termínu letošního roku neuspělo podle statistik CERMAT 17,5 % prvomaturantů, tedy těch, kteří maturitní zkoušku skládali letos poprvé. U českého jazyka jich neuspělo 14,1 % a například u anglického jazyka to bylo 4,9 %.

Pro jednu nepovedenou zkoušku se svět jistě točit nepřestane. Je ovšem důležité si uvědomit, že jediným klíčem k úspěšnému složení jakékoli zkoušky, nejen té maturitní, je dostatečná a pečlivá příprava. Chápeme, že motivace zvlášť během léta mnohdy chybí, když se ale zvolí ten správný přístup, může se ze školní přípravy stát dokonce zábava.

Škola Populo, pomoc při neúspěšné maturitě

Jak vám pomůže Populo

Pro nás ve Škole Populo školní rok v červnu nekončí. Jsme plně připraveni se našim stávajícím i novým studentům věnovat celé léto a pomoci jim připravit se třeba právě i na zářijový termín maturit. Každý rok na tuto důležitou zkoušku připravíme asi 400 žáků a vy můžete být jedním z nich. Jako při každém začátku doučování si s dětmi i rodiči nejdříve promluvíme o tom, co je potřeba zlepšit, kde si je student nejvíce nejistý, a na kterou část zkoušky se chce zaměřit.

Lektoři se svými studenty projdou didaktické testy od začátku do konce. Proberou typy úloh a zadání a projdou si, na co je dobré se zaměřit a co naopak mohou případně řešit až na konec, a to vždy tak, aby dosáhli co nejlepšího bodového výsledku. Žáci se také naučí pracovat se záznamovým archem a samozřejmě si vyzkouší didaktický test vypracovat nanečisto v oficiálním časovém limitu.

V případě přípravy na ústní část maturity lektor studentovi pomůže připravit osnovu pro jeho výklad, děti se naučí jak mluvený projev strukturovat a jak zlepšit své prezentační dovednosti.

Přípravu na maturitu můžete také doplnit maturitou nanečisto, při které lektoři nasimulují autentický průběh reálné zkoušky, takže student při opravdové zkoušce nebude jejím průběhem zaskočen.

Jestli právě vás čeká maturita v září a máte před sebou vidinu „zkaženého léta”, nezoufejte, není tomu tak. Objednejte si doučování a my vám dokážeme, že s naší letní přípravou vám zbyde dostatek času na všechno, co léto a prázdniny nabízí.
 

Autor:

BSc. Nikola Domluvilová
Ředitelka správy kurzů
Nikola vede tým koordinátorek, které se starají o hladký průběh každého doučování. Je „strážkyní“ klientského servisu, hlídá, aby vše běželo tak, jak má a vyřeší jakoukoli nestandardní situaci.

 

Kontaktujte nás pro bližší informace o doučování
Zavolejte nám
Jsme právě u telefonu
Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku a v Anglii.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.