Již 487 rodičů si tento měsíc vybralo Školu Populo. Děkujeme ❤️. Zbývají poslední volná místa a konzultace ZDARMA.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Maturita Maturita na krku - Jak ji zvládnout levou zadní

Maturita na krku - Jak ji zvládnout levou zadní

Maturita na krku - Jak ji zvládnout levou zadní
1. 3. 2019
Maturita

Zkouška dospělosti se nazadržitelně blíží a je nejvyšší čas pustit se do učení. Už dost kontrolování instáče a nesmyslné sjíždění facebooku. Takže, jde se na to. Vypnout mobil a zahodit pryč do kouta. Tu hromadu oblečení neodsunovat, ale U.K.L.I.D.I.T. Možná nevěříte pohádkám ohledně Feng Šuej a různých energií. Pravdou ale je, že mnohem lépe se vám bude učit v čistém a uklizeném prostředí. Povalují se vám v pokoji špinavé talíře, hrnky a obaly od chipsů? Tak šup také uklidit. A nezapomeňte vyvětrat místnost, ať máte dostatek čerstvého vzduchu.

Úklid máte hotový? Výborně, tak teď si zvažte, kde se pohodlně uvelebíte. Bohužel pro vás, postel jako místo k soustředění nebude to pravé. Hrozí totiž, že se ponoříte do říše spánku a to přece nechcete(možná po tom v hloubi duše toužíte, ale teď není dovoleno spát). Vhodnější bude stylové křesílko. A teď už stačí jen zapálit svíčku a vykouzlíte velmi příjemnou atmosféru. Zelený čaj a hořká čokoláda se také na povzbuzení mysli bude hodit. Využít můžete i jiné nakopávače, jako je Guarana nebo Ginkgo Biloba.

Konečně přichází na řadu ta hlavní část. Jak udělat pořádek v maturitních otázkách? Takže, vše na hromadu, včetně zvýrazňovačů a začínáme třídit. Ideální je vizuálně odlišit jednotlivé předměty od sebe. Ideálně pomocí barevných složek. Hodí se také vytisknout všechny maturitní otázky. Ty si můžete postupně odškrtávat. Hned, jakmile se je naučíte. Zjistili jste při třídění, že vám chybí některé vypracované maturitní otázky? Hlavně neodkládejte jejich doplnění na později. Je potřeba chybějící učivo doplnit ihned!

Škola Populo, příprava na maturitní zkoušky

A máte za sebou vše, co se týká samotných příprav. Teď už stačí pustit se do samotného učení. Hledíte vystrašeně na hromady učení a nevíte, čím začít dříve? Pokud máte dostatek času, je nejlepší začít svým nejoblíbenějším předmětem. To by však bylo moc snadné. Přidejte si ještě pár otázek z toho nejméně oblíbeného. Nezapomeňte také propočítat, kolik otázek denně se potřebujete naučit. Nechejte si i rezervu, pokud budete některý den ve skluzu. Přece jen není každý den posvícení a neuškodí si od učení i trochu odpočinout. Ve volném čase také kontrolujte a srovnávejte své vypracování otázek s ostatními spolužáky. Je to skvělá záminka, jak zajít s kamarádkou na kávu a říct si přitom, že přece jdete konzultovat maturitní témata. Pokud zjistíte, že jste něco opomněli, hodí se učivo doplnit do svých výpisků.

U samotného učení pamatujte, že zvýrazňování důležitých pasáží je fajn, ale nestačí k důkladnému zapamatování textu. Tak jako není dostačující, číst si text neustále dokola. Mnemotechnických pomůcek je spousta a jednou z nich je třeba vysvětlování látky sám sobě. Pokud vám to připadá trochu bláznivé, vysvětlete naučenou látku třeba kamarádovi. Mluvené slovo si totiž lépe zapamatujete. Uvidíte, že hodinová společná konzultace vám dá více, než pět hodin pročítání textů dokola.

Na závěr už jen přejeme, ať vám to učení jde levou zadní. A pokud už toho máte plné kecky, běžte se projít, zajděte do kina nebo se odreagujte jakkoli jinak. Pomoci může i nastavit si odměny za určité množství naučené látky. Například  zhlédnout další díl svého oblíbeného seriálu. A pamatujte! Den před maturitou vyhlašujeme zákaz učení. Hlava potřebuje oddych a učivo se musí uležet!

Pro bližší informace vyplňte nezávazný formulář
Zavolejte nám
Aktuálně nejsme u telefonu. Vyplňte kontaktní formulář a ozveme se vám co nejdřív.
Konzultace zdarma – Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku a v Anglii.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.