Již 487 rodičů si tento měsíc vybralo Školu Populo. Děkujeme ❤️. Zbývají poslední volná místa a konzultace ZDARMA.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Doučování Proč může být individuální doučování důležité

Proč může být individuální doučování důležité

Proč může být individuální doučování důležité
13. 11. 2020
Doučování

Ruch a shon školního vyučování

Během času stráveného ve škole jsou součástí studijního prostředí třídy plné spolužáků, kteří se všichni učí od jednoho učitele. Tento učitel je zodpovědný za to, že každý student ve třídě dostane stejnou šanci na to, aby dosáhl co nejlepších výsledků. Pro učitele může být ovšem velice těžké zajistit, aby všichni studenti ve třídě dostali stejný prostor pro seberealizaci vzhledem k tomu, že každý student může mít odlišný způsob učení, chápání a porozumění. Každý student má individuální tempo učení a rozdílné schopnosti – individuální silné a slabé stránky. I přes to však musí učitel výuku uzpůsobit tak, aby co nejvíce vyhovovala všem.

Pokud se vaše dítě učí lépe pomocí diskuze, ale jeho učitel přizpůsobuje výuku tomu, aby vyhovovala většině třídy, která se učí lépe psaním esejí, pak vaše dítě nemusí dosáhnout svého plného potenciálu. Možná se také bojí zeptat, když něčemu nerozumí, protože většina třídy tomu rozumí. Může to být způsobeno tím, že spolužáci ve třídě nejsou přátelští nebo ani oni sami nepřiznávají, když něco nechápou. V mysli dítěte se tak může objevit myšlenka “možná jsem to prostě jen já, kdo nerozumí”. V těchto případech je individuální doučování ideální volbou.

Potřebuji doučování
Potřebujete zlepšit známky nebo vysvětlit náročnou školní látku? Ve Škole Populo doučujeme předměty základních, středních i vysokých škol. Neváhejte nás kontaktovat.

Důvěrné a podněcující prostředí individuálních lekcí

S výhodami individuálního doučování může mít vaše ratolest větší šanci k dosažení svého potenciálu, má možnost vstřebávat informace ve vlastním tempu a vlastním způsobem. Lektor po celou dobu doučování, především však na jeho úplném začátku, pozoruje, jakým způsobem se dítě učí, a tomu pružně přizpůsobuje styl výuky. Během lekce bude lektor schopen odhadnout mnohem efektivněji úroveň porozumění tématu a identifikovat jakákoli nedorozumění. Děti se zároveň nebojí lektorovi přiznat, že něčemu nerozumí. Je to pro ně daleko příjemnější, než to přiznat před celou třídou spolužáků.

Lektor je schopný rozpoznat specifickou oblast, se kterou dítě pravděpodobně bojuje a pomůže mu se v ní zlepšit. A nejen to, také mu pomůže zlepšit vlastní tempo učení. Stačí jeden malý dílek porozumění k tomu, aby změnil studentovo sebevědomí v konkrétním předmětu. Pokud je žák dobrý v matematice, ale nechápe geometrii, může to podrýt celé jeho sebevědomí v tomto předmětu. Lektor však bude schopný mu pomoci se všemi malými dílky skládačky. A to se samozřejmě projeví i při práci ve třídě. 

Škola Populo, individuální doučování

S rostoucí popularitou individuálního doučování to může být právě ono popostrčení, které vaše dítě potřebuje k vybudování sebevědomí a dosažení toho, k čemu má předpoklady. Pokud tedy máte pocit, že by vašemu dítěti pomohl individuální přístup, který by podnítil jeho zájem a prohloubil znalosti, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit.

Autor:

Bc. Adéla Hronová
Manažerka Školy Populo
Adéla je šéfkou našeho produkčního oddělení. Vede tři týmy, které se starají o naše studenty a lektory. Zná dokonale naše služby a spolu s Metodickým centrem denně pracuje na jejich vylepšování.
Pro bližší informace vyplňte nezávazný formulář
Zavolejte nám
Aktuálně nejsme u telefonu. Vyplňte kontaktní formulář a ozveme se vám co nejdřív.
Konzultace zdarma – Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku a v Anglii.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.