V tuto chvíli evidujeme OBROVSKÝ ZÁJEM o doučování. Kontaktujte nás ještě dnes, abychom Vám mohli garantovat přípravu.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Cizí jazyky Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem

Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem

Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem
7. 7. 2020
Cizí jazyky

Tak zní známé přísloví. A zřejmě na tom něco bude. Při tomto přísloví se nám vybaví scény ze známého filmu, ve kterém Julia Roberts objevuje Itálii. Aby si ji ale dokázala naplno užít, učí se italsky gestikulovat, jíst, myslet, mluvit. Až teprve potom je schopna naplno poznat zemi, kterou navštívila. Jak lépe byste poznali Itálii než s kouskem pizzy v ruce a rozhovory s místními?

Začalo léto a chuť cestovat je větší než kdy jindy. Znovuotevřené hranice a tomu předcházející několikaměsíční zákaz cestování tomu nahrávají. Chystáte se vyjet do zahraničí, ale máte strach, jestli si budete umět poradit v hotelu nebo v restauraci? Začínáte se potit při představě, že vás na ulici v cizí zemi někdo osloví a vy nebudete vědět co odpovědět?

Jsme si vědomi, že strach z aktivního používání cizího jazyka může mít mnoho důvodů. Možná, že máte pocit, že se vám rodilí mluvčí budou smát. Možná se bojíte, že vám nebudou rozumět nebo že řeknete něco nevhodného. Pravděpodobně jedna z těchto situací nastane. Je to totiž běžné a stalo se to snad každému, kdo s cizím jazykem někdy začínal.

Možná se to pro vás zdá teď nemožné, ale bez toho, aniž byste podstoupili riziko nepříjemné nebo trapné situace se jazyk naučíte jen stěží.  Věřte, že po několika málo pokusech zjistíte, že používat angličtinu, němčinu, španělštinu nebo třeba čínštinu není tak těžké jak se ze začátku zdálo.

Učení se ve škole, z učebnic nebo s lektorem je nicméně nutné pro kvalitní základ vědomostí o jazyku. Je nutné pochopit systém gramatiky a naučit se základní slovíčka. Se znalostí těchto základů už můžete směle vyrazit za hranice. Je ale více než jisté, že slovní zásobu si budete obohacovat pravděpodobně celý život.

Pro intenzivnější vstřebávání jazyka vám možná pomůže jeden z našich tipů:

Sledujte filmy a seriály v původním znění.

Čtěte v cizím jazyce. Nemusí to být nutně knihy, stačí krátké články.

Začněte na sociálních sítích sledovat zahraniční účty, které vás svým obsahem baví.

Nebojte se výzev. Poraďte na ulici turistovi s cestou.

Přeložte si texty svých oblíbených písní.

Vytvořte si zápisník se slovíčky, na které narazíte.

Stáhněte si do mobilu překladač, který můžete používat kdykoli narazíte na slovíčko či frázi, kterou neznáte.

Nastavte si jazyk vašeho mobilu do cizí řeči.

Nezlobte se na sebe za svoje chyby. Učte se z nich!

Tyto a další tipy vám mohou pomoci se s novým jazykem lépe sžít a opustit od strachu, a nejistoty, která vás svírá. A jestli máte pocit, že byste přeci jen chtěli svoje pokroky konzultovat s odborníkem, naši lektoři z Jazykového centra jsou vám plně k dispozici i během letních prázdnin. Na dovolenou tak můžete odjet s dobrým pocitem, že se neztratíte.

Škola Populo, doučování jazyků pro dospělé

Co naše Jazykové centrum Populo nabízí

Jazykové centrum Populo několik služeb spojených s cizími jazyky. Ať už jde o překlady, tlumočení, korektury nebo firemní výuku pro vaše zaměstnance. Tyto jazykové kurzy jsou určeny nejen pro dospělé, ale například i pro čerstvé absolventy, kteří by si rádi uchovali svoje jazykové znalosti v živé paměti. Je jedno, jestli jazyk potřebujete pro svoje zaměstnání nebo z důvodu osobního růstu. Výuka u nás je vždy individuální, proto se vám plně přizpůsobíme. Vybírat můžete z celkem 12 cizích jazyků včetně japonštiny nebo hebrejštiny. Na své si tedy přijde opravdu každý.

Na začátku naší spolupráce absolvuje každý student vstupní test, podle kterého lektor zjistí, kde jsou studentovy slabiny a v čem si je naopak jistý. Zároveň bereme na vědomí vaše požadavky, je tedy možné výuku zaměřit spíše na slovíčka nebo naopak na gramatiku, popřípadě se věnovat určité oblasti jako je technická nebo například ekonomická slovní zásoba.

Ať už se tedy chystáte za hranice a chcete danou zemi poznat se vším všudy nebo jazyk potřebujete k práci či studiu, jsme tu pro vás.

Kontaktujte nás pro bližší informace o doučování
Zavolejte nám
Aktuálně nejsme u telefonu. Vyplňte kontaktní formulář a ozveme se vám co nejdřív.
Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku a v Anglii.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.