V tuto chvíli evidujeme OBROVSKÝ ZÁJEM o doučování. Kontaktujte nás ještě dnes, abychom Vám mohli garantovat přípravu.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Učení Co je to CERMAT a co má na starosti

Co je to CERMAT a co má na starosti

Co je to CERMAT a co má na starosti
19. 4. 2023
Učení

Skládali jste jednotné přijímací zkoušky nebo státní maturitu, narazili na název organizace CERMAT, ale nevěděli jste, co přesně má na starosti? Přečtěte si náš článek a dozvíte se vše, co vás ve spojení s touto organizací zajímá.

Co znamená CERMAT a co je to za organizaci

Zkratka původně znamenala Centrum pro reformu maturitní zkoušky. V současnosti se organizace nazývá Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání. CERMAT zřídilo v roce 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.

Co má CERMAT na starosti

Organizace ve spolupráci s ministerstvem školství centrálně zastřešuje společnou část přijímacích zkoušek na střední školy a také maturit. Její odborníci vymýšlí jednotlivé testy a následně je vyhodnocují. Vypisování termínů nebo přezkoumávání výsledků však CERMAT nezajišťuje – to má na starosti přímo ministerstvo školství.

Kdo vymýšlí testy

Testy pro maturity nebo přijímací zkoušky vymýšlí experti z jednotlivých oborů. Mají za úkol komplexně prověřit znalosti žáků nebo studentů, zda odpovídají takzvanému rámcovému vzdělávacímu programu. Právě to ale mnohé studenty při zkouškách překvapí, protože některá témata například nestihli ve škole probrat. Přímo při zkouškách proto mohou narazit na otázky, na které neznají odpovědi. Proto je nutné věnovat přípravě na maturitu nebo přijímačky mimořádnou pozornost.

Potřebuji pomoct s přípravou na testy od CERMATU
Pokud máte pocit, že vám učení na maturitu nebo přijímací zkoušky nejde tak, jak byste čekali, domluvte si s námi doučování. Rádi vám pomůžeme se vším, co budete potřebovat.

Jak CERMAT testy hodnotí

Záznamové archy testů se na školách skenují a posílají k centrálnímu hodnocení. Uzavřené odpovědi vyhodnocují speciální stroje. Právě proto je třeba vše zaznamenávat, tedy „křížkovat”,  pořádně. Při chybném označení byť správné možnosti stroj odpověď vyhodnotí jako chybu.

Otevřené otázky hodnotí speciálně školení pracovníci. Ti jsou instruováni, jak přesně odpovědi posoudit a jak poznat, zda je otázka zodpovězena dobře či špatně. V testech z češtiny jsou jako špatné hodnocené například neúplné nebo nečitelné odpovědi. U testů z matematiky je zase nutné zaznamenat při výpočtu kompletní postup. Pouhé uvedení výsledku, i kdyby byl správný, tedy nestačí.

Příprava na CERMAT testy

Každý rok ve Škole Populo připravíme stovky žáků k přijímacím zkouškám na víceletá gymnázia nebo střední školy. Zároveň u nás najdou podporu budoucí maturanti, kteří potřebují pomoct s přípravou na didaktické testy nebo ústní zkoušky u maturity. Neváhejte nás kontaktovat. Vyplňte poptávkový formulář a začněte s přípravou na přijímací zkoušky nebo maturitu včas. 

Autor:

BSc. Nikola Domluvilová
Ředitelka správy kurzů
Nikola vede tým koordinátorek, které se starají o hladký průběh každého doučování. Je „strážkyní“ klientského servisu, hlídá, aby vše běželo tak, jak má a vyřeší jakoukoli nestandardní situaci.
Kontaktujte nás pro bližší informace o doučování
Zavolejte nám
Aktuálně nejsme u telefonu. Vyplňte kontaktní formulář a ozveme se vám co nejdřív.
Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku a v Anglii.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.