Již 487 rodičů si tento měsíc vybralo Školu Populo. Děkujeme ❤️. Zbývají poslední volná místa a konzultace ZDARMA.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Doučování Závěr školního roku nevyšel? Nevadí!

Závěr školního roku nevyšel? Nevadí!

Závěr školního roku nevyšel? Nevadí!
14. 6. 2021
Doučování

Uplynulý školní rok byl beze sporu jiný, než všechny ostatní. Žáci a studenti po celé republice byli nuceni se vzdělávat distančně. To pro mnohé z nich bohužel znamenalo zůstat odkázán sám na sebe, popřípadě na pomoc rodičů či starších sourozenců. V zadání a podmínkách jednotné přijímací zkoušky i maturity proto došlo k mnoha změnám, které měly právě tento náročný rok dostatečně zohlednit. Výsledky obou zkoušek tomu však ne vždy odpovídaly.

 
Mám zájem o doučování
Pokud máte zájem o doučování, neváhejte se na nás obrátit. Ve Škole Populo každý rok odučíme tisíce lekcí žáky, kterým poháme dosáhnout jejich cílů.

Přehled v číslech

Podle CERMATu se letošní jednotné přijímací zkoušky zúčastnilo 84 tisíc uchazečů. U přijímacích zkoušek na čtyřleté obory a na nástavbové studium dosáhli studenti průměrného procentního skóru 57,9 % z češtiny a 43,2 % z matematiky. Procentní skór znamená počet dosažených bodů v procentech z maximálního možného bodového zisku. U přijímaček na střední odborné školy dosáhli uchazeči průměrného procentního skóru 55,5 % v matematice a 40,6 % v češtině. Výsledky přijímaček na osmiletá gymnázia pak byly 56,2 % v češtině a 48,1 % v matematice

Zajímavé je, že se letos na osmiletá gymnázia hlásilo o více než 9 % uchazečů méně, než v loňském roce. To může být mimojiné zapříčiněno pocitem nedostatečné přípravy právě kvůli distanční výuce. Více o výsledcích jednotné přijímací zkoušky se dozvíte v tiskové zprávě CERMATu.

Naopak výsledky řádného termínu jarní maturitní zkoušky v letošním roce nebyly zlé. To však může být dáno tím, že studenti absolvovali pouze didaktický test z českého jazyka a literatury a didaktický test z matematiky nebo cizího jazyka. U matematiky i u zkoušky z jazyka došlo k prodloužení časového limitu o 10 nebo 15 minut. U matematiky byla navíc snížena hranice úspěšnosti z obvyklých 33 % na 27 %. Pokles úspěšnosti v porovnání s loňským rokem však zaznamenáváme u anglického jazyka. Tam v letošním roce neuspělo 6,7 % prvomaturantů, kdežto vloni to bylo pouze 5,1 %. Více o výsledcích řádného termínu maturit 2021 můžete najít v tiskové zprávě CERMATu.

Jak zasáhl Covid-19

Pandemie koronaviru nezasáhla pouze do kritérií a celkové podoby letošních zkoušek. Zasáhla především do vzdělávání jako takového během celého uplynulého školního roku. Některé školy zvládly online výuku lépe, než jiné. Důležitým faktorem je ale především to, že ne všem žákům a studentům online výuka vyhovovala. Jak je totiž známo, k učení je nutné vždy přistupovat individuálně.

Chápeme tedy, že i pro ty, kteří v letošním roce neskládali přijímací ani maturitní zkoušku, mohl být návrat do školních lavic nelehký. Nehledě na události uplynulých měsíců vyučující počítají s tím, že budou děti plně připravené plynule pokračovat v učivu daného ročníku. Na opakování učiva z období distanční výuky zkrátka není čas.

Jak může pomoci Škola Populo

A přesně to je chvíle, kdy vám může plně pomoci Škola Populo. U nás totiž žádné prázdniny nemáme! Nabízíme tedy vám a vašim dětem, abyste období prázdnin a léta využili smysluplně letním doučováním se Školou Populo. Během těchto dvou měsíců společně doženeme a zopakujeme vše, co děti během distanční výuky nestihly nebo nepochopily. Rádi pomůžeme žákům všech ročníků základní školy, ale také těm na střední či vysoké škole. Poradíme si s jakýmkoli předmětem, který vás trápí, a jsme také plně k dispozici pro přípravu na reparáty nebo druhý pokus maturitní zkoušky. Uděláme vše pro to, aby doučování děti bavilo a zároveň pro ně bylo přínosem.

Škola Populo, doučujeme také přes prázdniny

Doučování přes léto a prázdniny

Doučování přes prázdniny je skvělý způsob, jak v září nastoupit do školy s úsměvem a beze stresu s vědomím, že vše, co jste vloni ve škole probírali, zvládáte levou zadní. A nebojte, s námi vám zbyde spoustu času na všechny prázdninové aktivity. Ke všem našim studentům totiž přistupujeme individuálně, vašim potřebám i časovým možnostem se tedy v průběhu naší spolupráce plně přizpůsobíme, a to klidně i online.

Pokud máte o letní doučování či přípravu na reparát nebo maturitu zájem, ozvěte se nám skrze kontaktní formulář a my se s vámi obratem domluvíme na dalším postupu. Tak pospěšte, zájem je obrovský a naše kapacity jsou bohužel omezené. Společně to zvládneme. Těšíme se na vás!

 

Autor:

BSc. Nikola Domluvilová
Ředitelka správy kurzů
Nikola vede tým koordinátorek, které se starají o hladký průběh každého doučování. Je „strážkyní“ klientského servisu, hlídá, aby vše běželo tak, jak má a vyřeší jakoukoli nestandardní situaci.

 

Pro bližší informace vyplňte nezávazný formulář
Zavolejte nám
Aktuálně nejsme u telefonu. Vyplňte kontaktní formulář a ozveme se vám co nejdřív.
Konzultace zdarma – Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.