Již 487 rodičů si tento měsíc vybralo Školu Populo. Děkujeme ❤️. Zbývají poslední volná místa a konzultace ZDARMA.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Cizí jazyky Jak se rychle naučit cizí jazyk

Jak se rychle naučit cizí jazyk

Jak se rychle naučit cizí jazyk
12. 8. 2022
Cizí jazyky

Potřebujete se rychle naučit anglicky, německy nebo třeba španělsky? Možná vás čeká zahraniční pracovní cesta, možná na vás tlačí v práci nebo se třeba už na příští dovolené nechcete červenat, až si na letišti nebudete umět domluvit odbavení zavazadel. 

Nejlehčím a nejkrásnějším jazykem je italština, nejtěžším čínština

Kladete si otázku, jak se naučit jazyk za 6 měsíců a zda je to vůbec možné? Abyste se cizí jazyk naučili opravdu rychle, je třeba mít dobrý plán. Do jakého jazyku se pustíte? Říká se, že mezi nejlehčí jazyky patří italština, španělština, dánština či norština. Navíc italština a španělština zároveň už několikrát vyhrály anketu o nejkrásnější jazyk” na světě.

Mezi nejtěžší jazyky naopak patří podle výzkumů čínština, arabština, japonština nebo třeba finština, která má v porovnání s češtinou dokonce 14 pádů.

Pro Čechy je snadné naučit se ruštinu, polštinu nebo třeba chorvatštinu. A nebojte, ani angličtina pro nás Čechy není těžká. Jen do toho! 

Jak se rychle naučit cizí jazyk?
Ve Škole Populo můžete s výukou cizího jazyka začít hned. Naši lektoři učí světové jazyky začátečníky i pokročilé. Napište nám, jaký cizí jazyk jste si vybrali a my pro vás vybereme toho nejlepšího lektora.

Jak se rychle naučit cizí jazyk? Potřebujete plán

Odborníci se dělí na dvě skupiny. Jedna z nich radí, že pokud se chcete rychle naučit cizí jazyk, měli byste co nejdříve začít mluvit – ideálně od prvního dne. Druzí říkají, že ke konverzaci v cizím jazyce potřebujete tzn. jazykové minimum, tzn. ovládnout základní set slovíček. Jak tedy začít?

  • Vytvořte si seznam slovíček – od začátku se učte jen slovíčka, která skutečně potřebujete, což je zároveň největší trik polyglotů. 
  • Začněte se samostudiem – naučte se sami základní číslovky a pár základních slovíček. Tento proces vám může trvat 1 den nebo třeba týden. 
  • Najděte si parťáka na konverzace – mluvit, mluvit a zase mluvit. S konverzací začněte co nejdříve, ale pozor. Pokud se budete bavit s kamarádem, který je “o lekci napřed”, moc toho neprocvičíte. Raději se spojte se zkušeným lektorem, se kterým bude učení nejen zábava, ale hlavně progres. Ve Škole Populo vám pomůžeme. 
  • Denně věnujte 20 minut samostudiu a týdně konverzujte s lektorem – Nejlepší kombinace, jak se rychle naučit cizí jazyk, je 1–3× týdně konverzovat s lektorem a každý den doma mluvit, opakovat si slovíčka nebo trénovat psaní. 
  • Koukejte na oblíbené seriály v cizím jazyce – Máte nějaký seriál, který znáte nazpaměť? Oblíbení Přátelé, Teorie velkého třesku, Hra o trůny… všechny tyto seriály si můžete pustit s dabingem či titulky ve vašem vybraném jazyce. Při sledování si dělejte poznámky a dohledávejte si slovíčka, která neznáte. 
  • Stanovte si cíl a vizualizujte si ho – Kdy reálně chcete začít používat cizí jazyk? Napište si datum na papír a každý den si své přání vizualizujte. Představte si, jak v cizím jazyce konverzujete s pracovními kolegy, jak přednášíte nebo jak si objednáváte jídlo v restauraci.

Autor:

Bc. Adéla Hronová
Manažerka Školy Populo
Adéla je šéfkou našeho produkčního oddělení. Vede tři týmy, které se starají o naše studenty a lektory. Zná dokonale naše služby a spolu s Metodickým centrem denně pracuje na jejich vylepšování.

 

Pro bližší informace vyplňte nezávazný formulář
Zavolejte nám
Aktuálně nejsme u telefonu. Vyplňte kontaktní formulář a ozveme se vám co nejdřív.
Konzultace zdarma – Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.