V tuto chvíli evidujeme OBROVSKÝ ZÁJEM o doučování. Kontaktujte nás ještě dnes, abychom Vám mohli garantovat přípravu.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Doučování Doučování na dálku se Školou Populo

Doučování na dálku se Školou Populo

Doučování na dálku se Školou Populo
22. 2. 2021
Doučování

Takřka celý svět se přesunul do online světa. Mnoho zaměstnanců začalo pracovat z domu a totéž čekalo také většinu žáků a studentů. V některých obdobích byli na distanční výuku odkázáni dokonce všichni školáci.

Troufáme si říct, že velká část škol nebyla na zrušení prezenční výuky připravena. Školy neměly nejen potřebné IT vybavení, ale ani dostatečně proškolený učitelský sbor, který by věděl, jak na to. Stejně tak nebylo na online výuku připraveno mnoho rodičů, kteří pro své děti museli dokoupit výkonnější počítač, zařídit rychlejší internet či se sami naučit, jak online hodiny spustit. A to vše bylo bohužel na výuce ve druhém pololetí loňského školního roku znát.

Online výuka ve Škole Populo

My ve Škole Populo už jsme v té době měli s online výukou mnohaleté zkušenosti. Stále jsme doučovali především prezenčně v našich učebnách po celé republice, přesto však měla i online výuka pevné místo v našich rozvrzích. Rychle jsme pochopili, že situace je vážná, a začali jsme jednat. Všechny naše lekce, včetně výuky jazyků a příprav na přijímačky či maturity, jsme takřka přes noc přesunuli do online světa a začali jsme nabízet doučování na dálku. Naši klienti tak mohli bez jakýchkoli starostí pokračovat ve studijních plánech pohodlně u sebe doma.

Mám zájem o online doučování
Ve Škole Populo doučujeme online již několik let a máme vlastní efektivní metodu, během které je student zapojen do výuky, jako by byl lektor přítomen prezenčně. Neváhejte nás kontaktovat.

Najít ten správný online nástroj

Za celý čas, kdy s online doučováním pracujeme, jsme vyzkoušeli mnoho programů a nástrojů, díky kterým se můžeme vzájemně v online světě spojit. Vedle počítače s mikrofonem a webkamerou je to ten nejdůležitější článek. Ze začátku jsme přemýšleli nad doučováním přes Skype. S tím máme bohužel spíše negativní zkušenosti – při videohovorech docházelo velmi často k výpadkům a také samotná instalace a založení uživatelského profilu je vcelku náročný proces. Dalším nástrojem, který jsme testovali, byl hojně využívaný Zoom. Ani ten nám ale nevyhovoval – celý systém funguje pouze v angličtině, což může být pro mladší žáky i některé rodiče náročné. Při větším počtu naplánovaných lekcí navíc docházelo ke kolizím v rozvrhu.

Naši důvěru si nakonec získalo online doučování přes Google Meet. Ten má z našeho pohledu jedinou nevýhodu, a to, že během hovoru nelze posílat soubory. To nám ale vůbec nevadí, protože všechny materiály k online doučování posíláme našim žákům a studentům dopředu a domácí úkoly zase naopak po skončení lekce. Jako největší výhodu Google Meet naopak vnímáme možnost vytvoření stálého odkazu na pomyslnou online učebnu každého našeho lektora. Ve smluvený čas tak oba, lektor i klient, kliknou na příslušný odkaz a jsou propojeni. Každému lektorovi den předem přijde e-mail s rozvrhem lekcí na další den, studentům pak e-mailem přichází odkazy na jednotlivé online lekce. A to vše systém řídí sám. Google svoje produkty také neustále vylepšuje – s poslední aktualizací přišla například možnost využívání pomyslné online tabule, na kterou může lektor i klient během lekce psát. Další novinkou je možnost změnit si pozadí či využívat různé aktivity.

Škola Populo, online doučování na míru

Jak to tedy vlastně funguje

Noví zájemci o online doučování se Školou Populo se nás často ptají, co všechno k online výuce potřebují a jak to celé vlastně funguje. Je to vcelku prosté: k naší online výuce klienti potřebují pouze notebook s mikrofonem a webkamerou a také mobilní telefon. Proč mobilní telefon? Při výuce většiny předmětů je důležité, aby měl vyučující se studentem nejen oční kontakt skrze webkameru, ale také aby viděl, co student píše. Díky tomu ho může lektor navést správným směrem nebo ho upozornit, že při řešení příkladu uvažuje nesprávně. A tohoto dvojího vizuálního spojení docílíme právě tím, že k webkameře přidáme ještě mobilní telefon, který nám zároveň snímá to, co student či učitel zrovna píše na papír (držák telefonu si můžete zakoupit přímo u nás). Taková online výuka je už pak k nerozeznání od té prezenční. Více o tom, jak přesně online doučování se Školou Populo funguje, se dozvíte na našich webových stránkách

Kromě technické stránky věci se nás klienti samozřejmě ptají na to, jaký bude jejich výukový plán, kolik doučování stojí a jak často budou lekce probíhat. Odpověď na všechny tyto otázky je stejná: je to individuální. Naším heslem je “doučování na míru”, a tím se také řídíme. Nejdříve nám řeknete, s čím potřebujete pomoci, co od doučování očekáváte a jaké jsou vaše časové možnosti. My vám poté vypracujeme individuální plán na míru, který vašim požadavkům přesně odpovídá. Zároveň je také možné, že se směr výuky bude během lekcí měnit v závislosti na tom, která témata budou obtížnější a kterým se budeme chtít věnovat do hloubky. 

Komu můžeme pomoci

V neposlední řadě se nás zájemci také ptají, pro koho je doučování určeno a co všechno jsme schopni doučovat. I zde je odpověď jednoduchá: kohokoli a takřka cokoli. Naše doučování je vhodné pro děti všech ročníků základních, středních i vysokých škol, ale také pro dospělé, kteří se chtějí v nějaké oblasti zdokonalit či začít s něčím úplně novým. Doučujeme všechny předměty od matematiky, prvouky, fyziky a dějepisu až po ekonomii, účetnictví, informatiku a mnoho cizích jazyků. Pro zájemce jsme také schopni zajistit doučování specificky zaměřených předmětů, jako je třeba marketing, psychologie či elektrotechnika. Více o nabídce doučovaných předmětů se dozvíte na našem webu

Nezáleží tedy na tom, zda potřebují doučování vaše děti, nebo začínáte rozjíždět novou kariéru a chcete se zdokonalit třeba v účetnictví. Nezáleží dokonce ani na tom, zda jste čerstvě v penzi a toužíte si beze strachu objednat espresso ve vaší milované Itálii. 

Naši zkušení lektoři jsou připraveni vám pomoci s čímkoli, a to i v této nelehké době - online z pohodlí vašeho domova. Těšíme se na vás!
 
 

Autor:

Bc. Adéla Hronová
Manažerka Školy Populo
Adéla je šéfkou našeho produkčního oddělení. Vede tři týmy, které se starají o naše studenty a lektory. Zná dokonale naše služby a spolu s Metodickým centrem denně pracuje na jejich vylepšování.

 

Kontaktujte nás pro bližší informace o doučování
Zavolejte nám
Jsme právě u telefonu
Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku a v Anglii.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.