Již 487 rodičů si tento měsíc vybralo Školu Populo. Děkujeme ❤️. Zbývají poslední volná místa a konzultace ZDARMA.

Kontaktujte nás na +420 730 701 601
O nás
O nás Lektoři Zaměstnanci Metodické centrum Nezisková činnost
Doučování
Doučování Výuka jazyků Příprava na zkoušky Online výuka Prezenční výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupní testy Testování nanečisto Procvičování online Dárkové poukazy
Reference Ceník Galerie Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Učení Co dělat o prázdninách, aby vám nezlenivěl mozek

Co dělat o prázdninách, aby vám nezlenivěl mozek

Co dělat o prázdninách, aby vám nezlenivěl mozek
26. 7. 2021
Učení

Co vás napadne jako první, když se řekne léto? Je to vychlazený meloun, písečná pláž v Chorvatsku nebo třeba koupačka na českém Lipně? Ať už si s létem spojujete jakékoliv asociace, asi se shodneme na tom, že k létu patří především odpočinek. Co takhle ale letní dny kromě zahálky využít i k osobnímu rozvoji? Máme pro vás pár tipů na to, co dělat o prázdninách, aby vám nezlenivěl mozek.

Pilujte angličtinu – ta se hodí vždycky

Ruku na srdce, jak jste na tom s angličtinou? Kdyby se teď s vámi dal do řeči rodilý Angličan, zvládli byste s ním bez problémů pár minut pokonverzovat? Nebo byste zrudli až na zádech a přáli byste si být kdekoliv jinde než s ním?

Mám zájem o výuku cizích jazyků
Cizí jazyk se můžete začít učit kdykoliv, stačí se jen rozhodnout. Ve Škole Populo vyučujeme desítky světových jazyků. Vyberte si ten váš a kontaktujte nás.


S cizími jazyky je to ošidné. Většinou nám absence znalosti řečí nevadí, dokud se nedostaneme do přímé konfrontace s cizím jazykem. V tomto případě s angličtinou. V průběhu roku asi takových situací moc nebude, ale na dovolené v zahraničí angličtinu – jakožto mezinárodní jazyk – určitě využijete. A je celkem jedno, jestli jedete do Chorvatska, do Itálie, do Španělska nebo do zmíněné Velké Británie.

Na dovolené v zahraničí se hodí znát alespoň pár základních frází konverzace. Ideálně byste měli vědět, jak v angličtině vyřešit:

  • Jak se dostat z letiště
  • Jak si objednat v restauraci
  • Jak se ubytovat v hotelu
  • Jak si pronajmout auto / skútr
  • Jak si zaplatit poznávací výlet
A jak tedy s angličtinou konečně pohnout? Využijte volných letních chvil – doučování angličtiny je ideální tip na to, co dělat o prázdninách. S našimi vychytávkami navíc angličtinu dostanete rychle pod kůži.

1. Ve dvou se to lépe táhne – doučování s lektorem

Upřímně, doučovat se angličtinu sám, je tak trochu nuda. Člověk musí zastat dvě role – být zároveň studentem i učitelem. Materiály nejen připravit, ale pak je i vypracovat a ideálně – rovnou je sám sobě i oznámkovat.

Ve Škole Populo vám s doučováním pomůžeme. Vyučujeme formou 1:1, tedy jeden lektor na jednoho studenta. Díky tomu má lektor čas se během doučování věnovat jen studentovi a čas strávený doučováním angličtiny je maximálně efektivní. Angličtinu vyučujeme online přes internet nebo v našich kamenných učebnách po celém Česku. Vyzkoušejte nás – klidně jen na hodinku týdně – a uvidíte, že na příští dovolené budete při objednávání z jídelního lístku perlit.

2. Filmové večery bez dabingu – s anglickými titulky

Patříte mezi milovníky filmů a seriálů? Zaveďte jednoduchou rutinu, která vám pomůže zlepšit angličtinu. Zapomeňte na dabing a všechny filmy a seriály si pouštějte v originále – buď s českými titulky, anglickými titulky nebo bez titulků.

Tip pro vás: Nejlépe se nová slovíčka biflují z notoricky známých seriálů, které jste už viděli milionkrát. Podívejte se na seriál Přátelé, Sex ve městě, How I Met Your Mother nebo Simpsonovi v originále. Uvidíte, že vám budou slovíčka naskakovat a ani nepostřehnete, že místo zábavy se vlastně učíte.

3. Grilujte a pečte – ale jen podle anglických receptů

Léto přeje lehkým receptům. Grilované speciality, lehké saláty, ovocné bublaniny, svěží nanuky… receptů, které můžete přes léto vyzkoušet, je spousta. Obohaťte slovní zásobu slovíček o jídle a začněte vařit podle anglických receptů.

Mezi úžasné zahraniční kuchaře, kteří recepty publikují v angličtině, patří například britský kuchař Jamie Oliver, izraelský kuchař Yotam Ottolenghi nebo francouzský cukrář Cedric Grolet.

Všichni pánové recepty zveřejňují jak na internetu, tak na sociálních sítích (Instagram) nebo na Youtube. Pokud některé surovině nerozumíte, přeložte si jí pomocí překladače a zkuste si slovíčko zapamatovat.

Škola Populo vám pomůže při učení cizích jazyků

¿Hablas español?

Rádi byste se přes prázdniny zdokonalili v jiném jazyce, než je angličtina? Ve Škole Populo vám rádi pomůžeme s doučováním dalších cizích jazyků. Španělština, němčina, francouzština, ruština, italština, polština, čínština nebo třeba český jazyk pro cizince. Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem.

Tak si užijte léto a kdykoliv budete mít pocit, že byste s doučováním cizích jazyků potřebovali pomocnou ruku, neváhejte se obrátit na Školu Populo. Jsme tady pro vás kdykoliv a věříme, že každý žák může dosáhnout skvělých výsledků.

Autor:

Bc. Adéla Hronová
Manažerka Školy Populo
Adéla je šéfkou našeho produkčního oddělení. Vede tři týmy, které se starají o naše studenty a lektory. Zná dokonale naše služby a spolu s Metodickým centrem denně pracuje na jejich vylepšování.

 

Pro bližší informace vyplňte nezávazný formulář
Zavolejte nám
Jsme právě u telefonu
Konzultace zdarma – Napište nám
Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
V případě zájmu o doučování v jiných městech nás kontaktujte na tel. +420 730 701 601, případně formou e-mailu na [email protected].
Doučujeme také na Slovensku a v Anglii.
© 2024 Vzdělávací centrum Populo
Provozovatelem stránek Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, se sídlem Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená u Krajského soudu v Ostravě. Provozovatelem stránky https://www.skolapopulo.cz/testovani-nanecisto je společnost Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlem Jindřišská 901/5, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, spisová značka C 273177/MSPH vedená u Městského soudu v Praze.
Používáme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití těchto webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.